La comissaria dels Mossos d'Esquadra a Igualada
La comissaria dels Mossos d'Esquadra a Igualada

Detingut un home acusat de matar la parella a Vilanova del Camí

És la quarta dona que mor aquest any a mans de la seva parella

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'assassinat d'una dona a mans de la seva parella aquest divendres a Vilanova del Camí.

Un home de 42 anys està detingut com a presumpte autor de l'homicidi. Agents de la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial Central investiguen l'homicidi com un crim de violència masclista.

Poc després de dos quarts de quatre de la matinada, s'ha rebut l'avís d'una agressió d'un home cap a la seva parella.

Una patrulla de la Policia Local de Vilanova del Camí s'ha desplaçat fins al domicili de la dona i ha arrestat l'home com a presumpte autor d'un delicte de violència de gènere.

La víctima ha estat traslladada en estat molt greu a un centre hospitalari, on ha mort al cap d'unes hores a conseqüència de les ferides rebudes.

La Conselleria d'Igualtat i Feminismes està fent seguiment del cas com a presumpte feminicidi:

Es tracta de la quarta víctima de violència masclista aquest 2022, després dels crims de Martorell i dos a Barcelona, el març i l'abril.


On demanar ajuda en cas de violència masclista

Les dones que creguin que poden estar patint violència per part de la parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda.

Hi ha el telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120, que funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any. Aquest telèfon atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

Des de l'abril de 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar el cas, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

També es pot recórrer als serveis públics d'informació i atenció: les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD), els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaMasclisme
Anar al contingut