Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Sagunt

Detingut un home a Sagunt acusat de captar i enviar combatents a Estat Islàmic

És el principal responsable de reclutar un veí de Sagunt que va provocar un atemptat suïcida amb una trentena de morts a l'Iraq l'any 2014

RedaccióActualitzat

Detingut a Sagunt, al País Valencià, un home acusat de captar i enviar combatents per a Estat Islàmic a zones de conflicte, segons la Policia Nacional.

El detingut, de 47 anys i en situació irregular a Espanya, és el principal responsable de reclutar i enviar a l'Iraq, el novembre del 2014, un jove de 26 anys veí de Sagunt que va provocar un atemptat suïcida que va causar una trentena de morts i desenes de ferits.

Segons fonts policials, l'home actuava com a instigador d'un grup de persones a qui oferia casa seva per fer reunions en què es visionava material d'Estat Islàmic, al mateix temps que els facilitava rutes d'accés als continguts més reservats de l'organització. Després els donava instruccions per eliminar qualsevol rastre informàtic de contingut d'Estat Islàmic.

Segons el Ministeri de l'Interior, evitava tot tipus de contacte amb persones que no professaven la seva religió en els mateixos termes que ell.

 

 

ARXIVAT A:
Estat Islàmic
Anar al contingut