Kabul

Detingut un històric cap dels talibans durant un atac al sud de l'Afganistan

L'exèrcit afganès i les forces de l'OTAN han arrestat un històric cap dels talibans durant un atac al sud de l'Afganistan. El detingut, de qui no s'ha facilitat la identitat, el buscaven per la seva presumpta implicació en nombrosos crims. Els fets han passat a la província de Helmand, prop de la frontera amb el Pakistan, coincidint amb la visita del secretari de Defensa nord-americà, Robert Gates, a Kabul, la capital. Gates va arribar aquest dimarts a l'Afganistan per donar suport al president, Hamed Karzai, davant la creixent força de les milícies talibans. Els dirigents islàmics van ser derrocats pels EUA l'any 2001, després dels atemptats de l'11-S.

Actualitzat

La ISAF, la força que actua a l'Afganistan sota el comandament de l'OTAN, ha confirmat en un comunicat la detenció de l'important comandant talibà durant una operació al districte de Gereshk, a la província de Helmand. El detingut havia aconseguit escapar d'una altra operació que havien portat a terme recentment les tropes internacionals i afganeses a la província de Kandahar. Es tracta de la primera conjunta que fa la ISAF amb les forces de seguretat afganeses d'un conegut líder talibà.

Aquest arrest arriba l'endemà de la captura de Mohammad Hanif, un destacat portaveu dels talibans que els agents del servei d'intel·ligència afganès van detenir a l'est del país. També aquest dimarts tretze talibans van morir i més d'una dotzena van quedar ferits en combats amb les forces afganeses i de l'OTAN a Helmand. Precisament, el mateix dia que Gates va arribar a l'Afganistan per donar suport al president davant la creixent força de les milícies talibanes.

Anar al contingut