Detingut un fotoperiodista de El País mentre cobria els aldarulls a la Via Laietana
Agents de la policia nacional s'enduen detingut el fotoperiodista Albert Garcia (ACN)
Barcelona

Detingut un fotoperiodista d'El País mentre cobria els aldarulls a la Via Laietana

58 periodistes agredits des de dilluns, 20 només aquest divendres, la majoria a mans de la policia, segons l'observatori Mèdia.cat

Actualitzat

El fotoperiodista d'El País Albert Garcia ha estat detingut per la Policia Nacional durant els aldarulls d'aquesta nit a Via Laietana i la plaça Urquinaona. Segons altres periodistes que es trobaven en el mateix lloc, l'han detingut mentre fotografiava una detenció violenta a la plaça Urquinaona.

Segons ha anunciat el subdirector del diari a Catalunya, el fotoperiodista d'El País l'han deixat en llibertat a quarts de quatre de la matinada :

 


Quan els agents l'arrossegaven per detenir-lo, el fotoperiodista Albert Garcia cridava que li feien mal i els companys alertaven que es tractava d'un periodista acreditat

 

Aquest és el vídeo de la detenció que estava fotografiant el periodista detingut. Segons la policia, Garcia hauria empès un agent, una versió que contradiuen els periodistes que hi eren.

 

Periodistes agredits per la policia

També des del Sindicat de Periodistes de Catalunya, SPC, es considera "inadmissible" la detenció d'un periodista exercint la seva feina.

 

58 periodistes agredits per la policia

Des de Mèdia.cat han obert un fil per fer un recompte d'atacs a periodistes durant la vaga general. 

Mèdia.cat, juntament amb sindicats professionals i la denuncia dels mateixos periodistes, ha fet un balanç provisional de 58 periodistes agredits per la policia mentre exercien la seva feina, des de dilluns.

 

 

Recompte obert

 

 

Alfonso Congostrina, periodista de El País, denuncia l'agressió de la policia a una companya d'EuropaPress.

 

El Consell Audiovisual de Catalunya també ha condemnat rotundament les agressions a periodistes identificats.

 

ARXIVAT A:
Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut