L'eurodiputat txec Miloslav Randsdorf
L'eurodiputat txec Miloslav Randsdorf, membre del grup de l'Esquerra Unitària del Parlament Europeu
Zuric

Detingut un eurodiputat txec quan intentava retirar 350 milions d'euros d'un banc suís

L'eurodiputat del grup de l'Esquerra Unitària del Parlament Europeu va fer servir documentació falsa per retirar els diners

RedaccióActualitzat

La policia suïssa ha detingut a Zuric l'eurodiputat txec Miloslav Randsdorf, membre del grup de l'Esquerra Unitària del Parlament Europeu, quan intentava retirar 350 milions d'euros d'una entitat financera. Randsdorf, que anava acompanyat de tres ciutadans eslovacs, hauria fet servir una identitat falsa per retirar els diners.

Miloslav Randsdorf és membre del Parlament Europeu des que la República Txeca es va adherir a la Unió Europea l'any 2004. Especialista en Karl Marx, Randsdorf feia classes de filosofia a la Universitat de Praga abans de dedicar-se a la política.

L'eurodiputat txec ja havia protagonitzat una vergonyant escena quan un programa de televisió danès va mostrar com reclamava la seva dieta diària de més de 300 euros al Parlament Europeu i marxava sense assistir a les sessions. En veure que el gravaven, Randsdorf va reaccionar de forma violenta contra l'equip de televisió. 

Al Parlament Europeu se l'havia pogut veure completament adormit enmig de les sessions parlamentàries fins i tot quan intervenien membres del seu mateix grup.

Anar al contingut