L'expresident del BBVA Francisco González, investigat per suborn en l'afer Villarejo
L'excomissari Villarejo, al centre de moltes investigacions per corrupció

Detingut un empresari que hauria pagat 10 milions d'euros a l'excomissari Villarejo

Villarejo havia d'impedir l'extradició de l'empresari a Guatemala, on se l'acusa de subornar el govern d'aquest país amb 30 milions d'euros

Quim BalaguerActualitzat

La Policia Nacional ha detingut aquest dimecres l'empresari Ángel Pérez-Maura, pel pagament de 10 milions d'euros a l'excomissari José Manuel Villarejo perquè impedís la seva extradició a Guatemala gràcies als contactes de l'expolicia amb la judicatura.

En aquest país centreamericà s'acusa Pérez-Maura de subornar el govern amb 30 milions d'euros perquè afavorís la seva empresa, la naviliera Grup Marítim Terminal de Contenedores de Barcelona, a guanyar un contracte.

En el marc d'aquesta peça del cas Villarejo, la policia ha detingut tres empresaris més i un advocat, i ha fet escorcolls als seus domicilis i a les seus d'algunes societats vinculades a la investigació.

El cas arrenca pel presumpte pagament de 30 milions d'euros en comissions que Pérez-Maura hauria fet entre els anys 2012 i 2015 a l'expresident i l'exvicepresidenta de Guatemal, entre altres polítics.

Amb aquest suborn pretenia que l'empresa Grup Marítim Terminal de Contenedores de Barcelona s'adjudiqués de forma il·lícita el contracte per a la construcció i explotació d'una terminal privada de contenidors a Guatemala.

 

 

Impedir l'extradició

Segons la investigació, Ángel Pérez-Maura va pagar 10 milions d'euros a l'entramat empresarial de l'excomissari Villarejo per intentar impedir la detenció i extradició reclamada per Guatemala, i aconseguir impunitat en els processos penals contra ell en aquell país i a Espanya.

Para aconseguir-ho, Villarejo hauria recorregut al bufet d'advocats de l'exjutge Baltasar Garzón i a l'aleshores fiscal de l'Audiència Nacional i avui ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, com a possibles intermediaris.

Tant Garzón com Delgado han negat aquesta participació. De fet, a la nota feta pública aquest dimecres per la Fiscalia Anticorrupció s'assenyala que la investigació no afecta la ministra i no consta que tingués cap participació en el procediment per anul·lar l'extradició.

 

 

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoPolicialJudicialCorrupció
Anar al contingut