Els Mossos van detenir el conductor, acusat d'un delicte contra la seguretat viària (@mossos)
Els Mossos van detenir el conductor, acusat d'un delicte contra la seguretat viària (@mossos)
Vilaverd

Detingut un conductor d'autocar que multiplicava per 9 la taxa d'alcoholèmia

El vehicle, amb dos passatgers a bord, feia ziga-zagues i envaïa el carril contrari a l'autopista C-14

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut el conductor d'un autocar que circulava de forma temerària per l'autopista C-14 amb dos passatgers a bord. Una conductora va alertar dijous passat al telèfon d'emergències 112 que hi havia un autocar de línia regular que circulava fent ziga-zagues i envaint el carril contrari.

Una patrulla de trànsit dels Mossos d'Esquadra va localitzar el vehicle i va observar que el conductor frenava i accelerava constantment, a més d'obligar els altres vehicles a fer maniobres per evitar xocar amb ell quan ocupava el carril contrari. Els agents van ordenar-li que aturés l'autocar en un punt segur i van comprovar que portava dues llaunes de cervesa de mig litre a la cabina.

En el control d'alcoholèmia, gairebé va multiplicar per 9 el límit permès als professionals del transport. L'home, amb símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de l'alcohol, va donar un resultat d'1,33 mil·ligrams per litre d'aire aspirat, una xifra que pràcticament multiplica per nou el 0,15 marcat com a límit per als conductors professionals.

Els dos passatgers que hi havia en aquell moment a l'autocar van continuar la ruta pel seu compte, sense esperar que un altre conductor de la companyia es fes càrrec del vehicle.

L'autocar, que anava cap a Tarragona, s'havia aturat anteriorment a l'estació de Valls, on van baixar una trentena de passatgers.

L'home, de 43 anys, va ser detingut acusat d'un delicte contra la seguretat viària. Després de passar la nit a comissaria, va quedar en llibertat i aquest dimarts se sotmetrà a un judici ràpid a Valls.

ARXIVAT A:
MobilitatPolicial
Anar al contingut