Detingut un CDR per les mobilitzacions de l'aniversari de l'1-O a Girona
Tall de les vies de l'AVE a Girona, l'1 d'octubre de 2018
Girona

Surt en llibertat el CDR detingut pel tall de l'AVE l'aniversari de l'1-O a Girona

S'ha acollit al dret a no declarar davant del jutge que l'ha deixat en llibertat amb càrrecs d'atemptat, desordres públics i danys en el tall de les vies de l'AVE

Actualitzat

L'activista detingut dilluns pels Mossos d'Esquadra, investigat per les mobilitzacions que hi va haver a Girona durant l'aniversari del referèndum de l'1-O, ha estat deixat en llibertat aquest dimarts al matí. Després de passar la nit a comissaria, l'han traslladat al jutjat on s'ha acollit al seu dret a no declarar. 

El jutjat d'instrucció 4 de Girona va emetre una ordre de detenció contra aquest activista pels delictes d'atemptat a agent de l'autoritat, desordres públics i danys.  El detingut és a l'atestat dels Mossos d'Esquadra pel tall a les vies. 

El jove, militant del CDR Girona i d'Endavant, és l'últim de tots els investigats que havien de passar a declarar pels jutjats. Es tracta de l'únic identificat a l'atestat dels Mossos d'Esquadra per l'ocupació de les vies de l'AVE.A la resta els van identificar i la Policia Nacional en va detenir la majoria el 16 de gener. 

Segons informen els Mossos, la detenció es va fer dilluns davant del Palau de Justícia de Girona, on el jove estava enganxant adhesius a la façana. Una patrulla el va identificar i, en veure que tenia pendent l'ordre de detenció, va procedir a arrestar-lo.

Diverses persones s'han concentrat davant de la comissaria en suport al jove mentre ha durat la detenció a  la comissaria de Vista Alegre.

 

Concentració de suport al CDR detingut aquest dilluns a Girona (ACN)

 

21 encausats a Girona per l'aniversari de l'1-O

Per les mobilitzacions de l'aniversari de l'1-O a Girona hi ha, en total, 21 encausats. D'aquests, a 19, entre els quals el jove detingut aquest dilluns, el jutjat d'instrucció 4 els investiga pel tall a les vies del tren. El 15 de març passat, els altres 18 encausats ja van anar a declarar.

Entre els arrestats el mes de gener per aquests fets hi havia els alcaldes de la CUP de Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Dani Cornellà, i el fotoperiodista Carles Palacio.

ARXIVAT A:
CDRReferèndum 1-OProcés català
Anar al contingut