El capellà ha estat a càrrec de la parròquia de l'Annunciazione de Prato durant 12 anys (Google Maps)
El capellà ha estat a càrrec de la parròquia de l'Annunciazione de Prato durant 12 anys (Google Maps)
Prato

Detingut un capellà italià que es gastava en droga i festes sexuals les almoines de missa

La fiscalia investiga el rector per tràfic d'estupefaents i per malversació de desenes de milers d'euros de la parròquia

Actualitzat
TEMA:
Església

Francesco Spagnesi, un sacerdot italià de 40 anys, ha estat detingut acusat de quedar-se amb les almoines dels fidels de la seva congregació i gastar-se-les comprant drogues i celebrant festes sexuals on es consumien aquests estupefaents.

Spagnesi era el rector de la parròquia de l'Annunciazione de Prato, a la Toscana, des de feia 12 anys i, segons la investigació policial, s'hauria apropiat durant anys de la col·lecta de la parròquia.

Dimarts es va saber que la policia l'havia detingut, juntament amb un altre home, acusats de diversos delictes: tràfic d'estupefaents i malversació de fons per apropiar-se dels diners de les aportacions i almoines dels fidels. Uns diners que feia servir per comprar cocaïna i la droga GBL, coneguda com èxtasi líquid o "droga de la violació", drogues que consumia en festes sexuals.

Segons informen els mitjans locals, el capellà està detingut al seu domicili mentre continuen les investigacions. La policia ha rastrejat desenes de transferències bancàries al compte personal del rector amb donacions que van dels 100 als 1.500 euros.

En l'ordre de detenció domiciliària, la fiscalia acusa el capellà Francesco Spagnesi de retirar importants quantitats de diners de cop dels comptes parroquials. La policia estaria en possessió de converses entre el capellà i la persona que portava els comptes de l'església en què Spagnesi li demana reintegraments de 75.000 euros. Uns moviments de diners que el rector justificava com a "ajuda a famílies molt necessitades".

La diòcesi de Prato, de la qual depèn la parròquia de l'Annunciazione, no ha presentat encara denúncia contra el capellà, tot i les evidències de què disposa la fiscalia.

Ara s'ha sabut que la diòcesi va retirar a l'abril l'autorització a Francesco Spagnesi per treure diners dels comptes de la parròquia. Va ser quan van tenir notícies de l'addicció del rector a les drogues.

Sense accés als diners dels comptes parroquials, el capellà va enviar des de l'abril fins a l'agost missatges personals per Whatsapp als telèfons dels seus feligresos demanant-los aportacions personals i transferències al seu compte bancari. Uns moviments de diners que van ser l'origen de les investigacions de la policia.

La fiscalia de Prato investiga també uns 200 assistents a les festes sexuals organitzades pel capellà i un amic seu de la infantesa.

 

ARXIVAT A:
Església Drogues Itàlia Policial
Anar al contingut