En els darrers vuit dies s'han detingut dos dels deu fugitius més buscats per la Policia Nacional (@policia)
En els darrers vuit dies s'han detingut dos dels deu fugitius més buscats per la Policia Nacional (@policia)

Detingut un altre dels 10 fugitius més buscats, un delinqüent especialista en allunatges

Luis Martínez Calleja, de 29 anys, és autor de diversos robatoris i es va escapar de la presó d'Alcalá-Meco aprofitant un trasllat a l'hospital

Redacció/AgènciesActualitzat

No fa ni deu dies que la Policia Nacional va publicar la llista dels 10 fugitius més buscats d'Espanya. Des d'aleshores, dos dels integrants d'aquesta llista han estat detinguts

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous el segon, Luis Martínez Calleja, un delinqüent especialitzat en allunatges. Es va escapar de la presó d'Alcalá-Meco el 9 de març del 2014 en motocicleta, aprofitant un trasllat a l'hospital.

Martínez Calleja, de 29 anys, té set citacions judicials pendents, entre d'altres per tenir causes delictives obertes i per trencament de condemna en fugar-se de la presó.

Segons ha explicat la Guàrdia Civil, la investigació va començar fa diverses setmanes, quan els agents van detectar moviments estranys en una finca situada al límit de les poblacions de Batres i Serranillos del Valle, al sud de la Comunitat de Madrid. Arran de les vigilàncies establertes, es va constatar la presència del fugitiu.

Aquest dimecres a la tarda, agents de l'àra d'investigació de Navalcarnero, amb el suport de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comandància de Madrid i del servei aeri, van desplegar un dispositiu que va permetre la detenció de Martínez Calleja.

Martínez Calleja és el segon detingut de la llista dels 10 més buscats, després de Manuel Bellido Moreno, considerat el principal falsificador de moneda d'Espanya, detingut dimecres de la setmana passada a Madrid.


Atacs a la policia i robatoris en cotxes

A Martínez Calleja el van condemnar per la implicació en nombrosos allunatges i per l'excessiva agressivitat cap a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

En la fitxa que va difondre la policia, se'l qualificava d'"extremadament agressiu davant la presència policial". En diverses ocasions ha atacat agents, com quan l'octubre del 2014, després de la fuga quan anava a l'hospital, policies municipals van cridar-li l'alto prop del seu domicili, al barri del Pozo del Tío Raimundo.

Aleshores, va resistir-se clavant puntades de peu i cops als agents, que van haver de demanar reforços. A la comissaria va continuar enfrontant-se als policies i els va amenaçar d'atacar les seves famílies.

Al domicili de Martínez Calleja s'hi van trobar centenars de peces de vehicles i una motocicleta sense matrícula. L'home acostumava a vendre per Internet les peces dels vehicles que robava des que era un adolescent.

Ha estat condemnat en diverses ocasions per robatori. Una de les últimes, l'any 2017, per robar en garatges de comunitats de veïns, d'on s'emportava objectes de valor que hi havia en automòbils d'alta gamma. Amb un còmplice, trencaven les finestretes dels vehicles per robar coses de l'interior.

La fitxa de Luis Martínez Calleja difosa per la Policia Nacional en la llista dels 10 fugitius buscats (Europa Press)


Els 8 fugitius que encara es busquen

Amb les detencions de Luis Martínez Calleja i Manuel Bellido Moreno, la llista dels 10 fugitius més buscats ha quedat reduïda a 8:

  • Derek McGraw Ferguson, 58 anys: presumpte assassí d'un cambrer a Glasgow l'any 2007, a qui hauria disparat un tret al pit. La policia diu que és perillós i pot estar armat. Fa 1,55 metres, té la pell clara i alopècia, tot i que es podria haver fet un implant capil·lar o portar perruca. En les últimes imatges que es coneixen d'ell, portava un cor, una fletxa i una daga tatuats al braç esquerre.
     
  • Diego Darío González Ghersi, 40 anys: se'l busca per abusar sexualment de la seva filla menor d'edat. Té 40 anys, fa 1,70 metres i té els ulls foscos. Porta tatuatges a les dues cames, als dos braços i a l'esquena. En veure que la nena consultava pàgines web de contactes sexual i que sempre tornava trista de les visites amb el pare, la mare es va adonar de la situació. Posteriorment, la menor va explicar que l'home havia abusat d'ella durant cinc anys.
     
  • Viviana Andrea Vallejo Gutiérrez, 36 anys: l'única dona que apareix en la llista està considerada una delinqüent internacional molt perillosa. Fa 1,48 metres i té els ulls verds. Entre el nas i el llavi té una piga, porta les mans molt cuidades i, quan parla, té un marcat accent gallec. Facilitava l'arribada de dones a Espanya, a qui cobraven un deute que havien de pagar exercint la prostitució. Regentava diferents locals de prostitució, des d'on també traficava amb cocaïna.
     
  • Manuel Herrero Muñoz, 33 anys: se'l busca per l'assassinat d'un home a Ciutat de Mèxic, juntament amb una altra persona. D'1,75 metres d'alçada, té els ulls molt clars i els cabells castanys. Té una cicatriu quirúrgica al braç esquerre i un tatuatge d'una àncora en un dit a l'esquerra.
     
  • Norbert Kohler, 44 anys: enxampat amb 212 quilos de cocaïna a sobre l'any 2017 a Mahadahonda, se l'investiga per blanqueig de capitals relacionats amb el tràfic de drogues. A la República Txeca va participar en nou robatoris com a membre d'una banda. En alguns casos, es feia passar per policia i parava les víctimes a la carretera, les segrestava i les torturava fins que li donaven les claus de caixes fortes, vehicles i altres objectes de valor. Té els ulls de color blau clar i fa 1,86 metres d'alçada.
     
  • Nikolay Shterev Kurkutxev, 53 anys: se'l considera un dels líders d'una organització internacional dedicada al tràfic de grans quantitats de substàncies estupefaents. A través de contenidors provinents de Sud-amèrica, introduïa la droga a Europa. Es creu que és el cap de l'organització a Bulgària. Porta molts tatuatges als braços i té els ulls clars. 
     
  • Ramón Saavedra López, 38 anys: considerat un home perillós, fa 1,65 metres i té els cabells morenos. Se'l busca per homicidi dolós perquè, juntament amb altres persones, hauria anat a casa del seu cap perquè li devia 200 euros. Quan la víctima entrava a la casa, el van empènyer cap a dins i un d'ells el va asfixiar, segons consta en l'escrit de la Fiscalia. Més tard van anar a l'habitació on hi havia la mare de la víctima, la van lligar amb brides, la van agredir i es van quedar els 50 euros que duia a sobre.
     
  • Tom Richard Diane Michielsen, 46 anys: presumptament implicat en delictes relacionats amb el tràfic de drogues, el blanqueig de capitals i el tràfic d'armes. Pot utilitzar altres noms, com Vermeiren o Heinrich Schmidt, i està considerat un fugitiu perillós. De complexió normal, amb els ulls blaus, es creu que podria tenir armes de foc.
     

 

ARXIVAT A:
PolicialGuàrdia CivilPolicia Nacional
Anar al contingut