Detingut un agent de Medi Ambient del govern aranès per la mort de l'os bru Cachou

El govern aranès, que confirma la detenció, prefereix no pronunciar-se sobre el tema

Fàtima Llambrich / Jovita AnéActualitzat

La mort de l'os Cachou a la Vall d'Aran sembla que ja s'està aclarint. TV3 ha pogut saber que els Mossos han detingut un agent de Medi Ambient del govern aranès vinculat amb la mort de l'os. El cas continua sota secret de sumari.

El detingut formaria part de l'anomenada "patrulla de l'ós", el nom amb què es coneix popularment els agents de Medi Ambient que feien el seguiment a la població d'ossos bruns que habiten els boscos d'Aran i la Ribagorça. 

Agressor per a uns i víctima per a altres, el Cachou es va crear enemics a base d'atacar altres bèsties per obtenir menjar. Un poltre i una euga morts en només una setmana van posar-lo en el punt de mira, i no van ser les úniques víctimes.

Tant és així que el Conselh Generau d'Aran va demanar a la Generalitat que es fes càrrec de l'animal perquè era un problema per als ramaders.

Mesos després, l'abril d'enguany, aquest os bru va aparèixer mort i es va obrir una investigació judicial que la jutge continua tenint sota secret de sumari.

El govern aranès, en un primer moment, va atribuir la mort a una baralla amb un altre animal, però poc després ja es va emetre una nota dient que no es pronunciarien sobre la causa de la mort. Ara, la investigació criminal pot haver desvelat que la mort va tenir un origen humà.

La detenció

Dimecres a la tarda els Mossos d'Esquadra van detenir un funcionari del govern aranès, un agent de Medi Ambient, per la seva vinculació amb la mort del Cachou.

El govern aranès, que confirma la detenció, prefereix no pronunciar-se sobre el tema.

El jutjat, que continua tenint la causa sota pany i forrellat, va demanar a la Universitat Autònoma de Barcelona que fes una necròpsia a l'animal per saber la causa de la mort, per exemple si hi havia restes de verí, com apuntaven grups ecologistes que no es creuen la versió de l'administració aranesa.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut