Els fets van passar a un carrer del districte de Nou Barris, a Barcelona
Els fets van passar a un carrer del districte de Nou Barris, a Barcelona
Barcelona

Detingut per una agressió homòfoba amb una barra de ferro a Nou Barris, a Barcelona

L'atacant va fugir, però els Mossos el van trobar més tard per la descripció que en van fer les víctimes, que van acabar a l'hospital per les lesions

Actualitzat

Els Mossos han detingut un home de 33 anys acusat d'agredir amb una barra de ferro una parella homosexual.

Els fets van passar aquest dissabte a la tarda a un carrer del districte de Nou Barris, a Barcelona. L'agressor va fugir després de l'atac, però els Mossos el van trobar més tard per la descripció que en van fer les víctimes, que van acabar a l'hospital per les lesions.

El detingut passarà a disposició judicial en les pròximes hores. L'acusen d'un delicte contra l'exercici de les llibertats públiques i els drets fonamentals i d'un altre de lesions.

L'Observatori contra l'Homofòbia celebra la detenció perquè "en la majoria d'agressions no s'aconsegueix localitzar-ne l'autor". Alerten, però, que els atacs contra el col·lectiu LGTBI no deixen d'augmentar.

En el que portem d'any, se n'han comptabilitzat 116 a Catalunya, mentre que el 2019 n'hi va haver 163.

Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori contra l'Homofòbia, demana "polítiques contundents" per frenar les agressions:

Necessitem polítiques contundents i efectives que posin el focus a aturar la violència de les persones que decideixen agredir el col·lectiu LGTBI.

El regidor de Drets de la Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, també ha rebutjat els fets a les xarxes socials: "Gràcies a la ràpida actuació dels Mossos, l'autor de l'atac ja ha estat detingut. Hem activat el protocol per oferir tot el suport a les víctimes".

Aquest vespre s'ha convocat una concentració a la plaça de la República de Nou Barris contra l'agressió homòfoba.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraHomofòbia
Anar al contingut