Moment de la detenció d'un home a Zamora
L'home està a la presó per ordre judicial (Guàrdia Civil)
Violència Masclista

Detingut per retenir i violar una nena de 12 anys durant quatre anys a Zamora

La supervivent té dos fills, de sis mesos i tres anys, almenys un dels quals del detingut

Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

La Guàrdia Civil ha detingut a Zamora un home acusat de violar i retenir contra la seva voluntat durant quatre anys una nena de 12 anys. Durant aquest temps, la menor, que ara en té 16, ha tingut dos fills i, segons informa el cos policial, almenys un d'ells és del detingut.

La nena havia desaparegut d'un centre de menors el 2017. La van rescatar el 25 de novembre passat, després que el telèfon d'emergències 112 va rebre dues trucades d'avís. La primera, el 22 de novembre. La segona, dos dies després.

Va ser l'endemà que els agents van poder localitzar la supervivent i els seus dos fills -que tindrien 6 mesos i tres anys- en un domicili d'un poble de la comarca de Benavente. El mateix moment en què van detenir el presumpte agressor i el seu germà, que també vivia amb ells i que se l'investiga pel delicte de maltractaments i detenció il·legal.

El primer està a la presó; el segon ha quedat en llibertat amb càrrecs.

La Guàrdia Civil es va trobar la menor i els seus fills amb símptomes d'hipotèrmia i els van traslladar a un hospital de la zona.

On demanar ajuda en cas de violència masclista

Les dones que creguin que poden estar patint violència per part de la seva parella o exparella, o persones que en vulguin denunciar un cas, tenen diversos recursos per demanar ajuda.

Hi ha el telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120.

Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències; és gratuït; no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

També funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut