Agents de la Guàrdia Civil amb els 38 cadàvers d'ocells intervinguts a l'aeroport del Prat (Guàrdia Civil)

Detingut per portar 38 cadàvers d'aus protegides en dues maletes a l'aeroport del Prat

L'home viatjava des de Kenya amb els ocells eviscerats i embolicats, uns exemplars que en el mercat negre podien assolir un valor de 80.000 euros

Redacció/AgènciesActualitzat

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària van intervenir al maig 38 cadàvers d'aus protegides que un home duia a l'equipatge quan va aterrar a l'aeroport del Prat procedent de Kenya.

Els agents de control de la T1 van detectar les restes dels animals en dues maletes del passatger, un ciutadà amb passaport de Malta. Els ocells havien estat eviscerats, embolicats individualment amb film transparent i tractats per a la seva conservació durant el viatge.

Després de comprovar la càrrega de les dues maletes, el passatger va ser detingut acusat dels delictes de tinença il·lícita d'espècies protegides i contraban.

El destí final eren col·leccionistes privats

La valoració preliminar duanera va determinar que es tractava d'aus procedents d'Àfrica central, probablement autòctones de Kenya, protegides pel seu greu perill d'extinció. Tot i això, s'està a l'espera de l'informe final del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

A més, els investigadors han determinat que el destí final de les aus eren col·leccionistes privats que busquen l'exclusivitat i que estan disposats a pagar grans quantitats de diners pels animals. Sobre el cas concret d'aquests ocells, el valor total que podrien haver assolit al mercat negre és d'uns 80.000 euros.

 

ARXIVAT A:
PolicialMaltractament animalÀfricaAeroport del Prat
Anar al contingut