Detingut per gravar pel·lícules d'estrena al cinema i després penjar-les a internet

El detingut, enxampat amb dos encobridors en un cinema de Barcelona, cobrava en concepte de comissió entre 200 i 600 euros per film.
Detingut per gravar pel·lícules d'estrena al cinema i després penjar-les a internet
Barcelona

Detingut per gravar pel·lícules d'estrena al cinema i després penjar-les a internet

El detingut, enxampat amb dos encobridors en un cinema de Barcelona, cobrava en concepte de comissió entre 200 i 600 euros per film.
Redacció/ACN Actualitzat
Imatge d'arxiu d'una sala de cinema.

El detingut cobrava en concepte de comissió entre 200 i 600 euros per pel·lícula.

Agents de la policia espanyola han detingut a Barcelona una persona per, suposadament, gravar il·legalment pel·lícules d'estrena i penjar-les a internet. El dispositiu policial va permetre comprovar, dins d'una sala de cinema, que l'home tenia una càmera entre dues butaques, amb la qual gravava, i que dues persones més el tapaven amb els seus cossos i amb una bossa de crispetes. A la sortida del cinema els agents van detenir l'individu, que duia la càmera a la butxaca de l'abric. El detingut cobrava en concepte de comissió entre 200 i 600 euros per pel·lícula. Les dues persones que l'ajudaven també han quedat imputades per aquest cas.

Segons ha informat el cos policial en un comunicat, la investigació es va iniciar quan un representant legal de diferents productores cinematogràfiques va interposar una denúncia en què exposava la presència de determinades pel·lícules d'estrena a pàgines web. Aquestes pàgines oferien als usuaris el visionat directe i la descàrrega il·lícita. A més, va informar als agents que aquestes gravacions s'havien fet en diverses sales de cinema de Barcelona.

Els agents van rastrejar aquestes webs amb l'objectiu d'identificar la persona que feia les gravacions. A més, es va posar en marxa un dispositiu policial, amb el suport del personal de seguretat del centre comercial on es troben els cinemes, i per detectius privats, que el mateix establiment havia contractat. Finalment, es van descobrir tres individus que van aixecar les sospites dels agents en una sala de cinema. Van veure que un d'ells tenia, entre dues butaques, una càmera digital; els seus acompanyants el cobrien, tapant amb una bossa de crispetes i els seus cossos les operacions amb la càmera de vídeo per centrar la gravació en la pantalla. En acabar la projecció es van identificar els tres homes i van comprovar que un d'ells guardava la càmera a la butxaca de l'abric, moment en què se'l va detenir.

Normalment, en aquest tipus de delictes no només es grava la pel·lícula d'estrena sinó que també pugen el contingut a la xarxa, amb una sèrie d'enllaços des d'on es pot descarregar de forma il·legal. Si l''uploader' és de confiança i el material està ben publicat rebrà una quantitat en concepte de comissió que oscil·la entre els 200 i els 600 euros per cinta.

La investigació l'ha portat a terme el Grup III de Delictes contra la Propietad Industrial e Intel·lectual de la UDEF de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya.