Danys al sostre d'un pàrquing de la Bisbal i als cotxes aparcats
La pedra que va caure a la Bisbal va fer malbé teulades i vidres de cotxes (EFE/David Borrat)

Detingut per estafar en la reparació d'una teulada malmesa en la pedregada de la Bisbal

Un veí el va denunciar per haver inflat els costos de reparació i haver facturat material no utilitzat i també se l'investiga per presentar una factura falsa

RedaccióActualitzat

La forta pedregada que va caure a l'Empordà a finals d'agost va causar una víctima mortal i va provocar moltes destrosses, amb vidres dels cotxes i teulades trencats.

Quinze dies després, un veí de la Bisbal d'Empordà va presentar una denúncia per estafa en la reparació d'una teulada malmesa per la pedregada.

Ara, els Mossos han detingut un home de 21 anys com a presumpte autor d'un delicte d'estafa i d'un de falsificació de document mercantil. Agents de la comissaria de la Bisbal el van detenir aquest dimecres, segons ha informat la policia.

El detingut hauria inflat els costos de reparació i hauria facturat material no utilitzat a l'obra, a més de presentar una factura falsa.

Cua per fer tràmits a les asseguradores a La Bisbal l'endemà de la pedregada històrica
Cua per fer tràmits a les asseguradores a la Bisbal l'endemà de la pedregada històrica (ACN/Aleix Freixas)

Per fer la reparació, la víctima va contactar amb una empresa especialitzada en reparació de teulades i que s'anunciava al carrer amb tríptics de propaganda.

L'empresa li va fer un pressupost verbal de 3.800 euros, però, quan va acabar, el presumpte estafador va reclamar 1.000 euros més amb l'excusa que la feina havia estat més complicada del que havia previst. A més, el denunciant va veure que s'havia facturat material que no havien fet servir i que no havien impermeabilitzat ni fixat les teules.

Els Mossos també van comprovar després que la factura presentada és falsa i per això també se l'investiga per un presumpte delicte de falsificació de document mercantil.

La investigació no es dona per acabada perquè no es descarta que hi hagi més afectats i més detencions.

El detingut, que no té antecedents, s'haurà de presentar davant del jutjat instructor de la causa.

 

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut