Detingut per cinc agressions sexuals aquest estiu a l'Hospitalet i Barcelona
L'agressor, que actuava entre Collblanc i Sants, ha ingressat a presó (CCMA)

Detingut per cinc agressions sexuals aquest estiu a l'Hospitalet i Barcelona

Els casos van passar entre juliol i setembre, i no es descarta que el detingut hagi comès altres violacions

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns un home de 26 anys per cinc agressions sexuals a dones a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Són casos, alguns dels quals violacions, que van a passar al barri de Collblanc i també a Sants, tots molt propers entre si.

Els fets van passar entre el 5 de juliol i el 13 de setembre d'aquest any. L'agressor actuava amb molta agressivitat, abordant noies joves el cap de setmana.

Quatre de les agressions van ser a l'Hospitalet, i la cinquena, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. L'agressor actuava de nit, accedint al portal abans que es tanqués la porta.

El Mossos consideren que el violador en sèrie, que té parella, és un depredador sexual molt violent.

L'agressor va robar una targeta bancària d'una de les seves víctimes, un element que va servir als Mososs per tenir un sospitós. Va fer servir la targeta per pagar l'accés a una web de pornografia, entre d'altres.

La cap de l'Àrea Central d'Investigació-Persones, la inspectora Ester Salcedo, ha explicat que amb aquesta targeta, el número de mòbil, que l'aparell el situa a la zona dels fets, i la identificació de les víctimes, van poder determinar la detenció.


El detingut, a la presó

La hipòtesi, que es va confirmar, era que l'autor residia o treballava per la zona, ja que va cometre les agressions en una àrea molt delimitada.

Una operació bancària fraudulenta va posar el focus en l'home de 26 anys i van obtenir els indicis suficients per poder atribuir-li els cinc fets.

L'agressor, que no té antecedents, va passar a disposició judicial aquest dijous, i el jutge va decretar-ne l'ingrés a la presó.

La investigació continua oberta, ja que no es descarta que el detingut hagi comès altres agressions.

Comissaria de Les Corts aquest divendres
Comissaria de Les Corts aquest divendres (CCMA)

La Unitat d'Agressions Sexuals dels Mossos (UCAS) es va fer càrrec de la investigació des de la primera agressió coneguda.

Es tracta d'una divisió creada el setembre del 2020, fa tot just un any, davant l'augment de denúncies per delictes de caire sexual els últims anys a Catalunya, de gairebé un 50%.

Està formada per una trentena d'efectius integrada dins la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos (DIC). Té una competència directa dels casos considerats més complexes pel que fa al desconeixement de la identitat de l'agressor perquè no ha tingut cap vincle previ de relació amb la víctima, depredadors en sèrie i agressions comeses per més d'un autor.
       

La Unitat d'Agressions Sexuals dels Mossos porta actualment 70 investigacions. El que denoten no és només un fet delictiu sinó que al darrere hi ha unes víctimes que pateixen un impacte que pot generar unes seqüeles físiques i psicològiques.

"Això fa que ens haguem de centrar en la recuperació de la víctima davant de la necessitat imperiosa d'anar a recollir el relat", ha explicat la inspectora de la unitat.

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut