Paul haggis va guanyar 3Oscars l'any 2006 per "Crash-Physical Contact" (Europa Press/Michael Goulding)

Detingut Paul Haggis, director i guionista de "Crash", per abusos sexuals a Itàlia

Segons la Fiscalia de Bríndisi, Haggis hauria obligat una jove estrangera a mantenir relacions sexuals durant dos dies i després l'hauria abandonada a l'aeroport

RedaccióActualitzat

El director i guionista canadenc Paul Haggis, guanyador de dos Oscars per "Crash" (2005), ha estat detingut a la ciutat italiana d'Ostuni acusat d'abusar sexualment d'una dona durant dos dies, segons han informat mitjans italians de fonts de la Fiscalia de Bríndisi.

Haggis ha estat acusat dels delictes de violència sexual i lesions personals agreujades a una noia a qui hauria obligat a mantenir relacions sexuals i a qui després hauria abandonat a l'aeroport Papola Casale, a prop de Bríndisi. Aquesta setmana Haggis havia de participar en el festival Allora Fest en aquesta localitat de la regió de la Pulla.

"Investigueu al més aviat possible, soc totalment innocent", s'ha defensat Haggis a través del seu advocat Michele Laforgia.

Segons ha comunicat la Fiscalia de Bríndisi, el director hauria obligat una jove estrangera, a qui sembla que coneixia anteriorment, a mantenir relacions sexuals durant dos dies, a Ostuni. Després --sosté l'informe de la investigació-- la va abandonar de matinada a l'aeroport Papola Casale, a prop de Bríndisi, malgrat les seves "precàries" condicions físiques i psicològiques.

La dona va ser atesa per personal de l'aeroport i de la policia de duanes, que la van portar a l'hospital de Bríndisi, on es va activar el protocol dedicat a les víctimes de violència sexual. Posteriorment, van acompanyar-la a interposar una denúncia.

Haggis, de 69 anys, és l'autor de l'oscaritzada "Crash-Physical Contact" i de guions com "Million Dollar Baby" (2004) o "Casino Royal" (2006). Està detingut de forma cautelar, segons l'ordre emesa per la Fiscalia.

El gener del 2018, quatre dones van acusar el director de diversos episodis que anaven des de l'agressió sexual fins a l'assetjament o la violació, arran d'una denúncia interposada a Nova York per la publicista Haleigh Breest.

Anar al contingut