Moment de la detenció de "Melillero"
Moment de la detenció de "Melillero" (Guardia Civil)
Màlaga

Detingut l'home que va ruixar amb àcid dues dones a Màlaga en un atac masclista

L'exparella del presumpte atacant està en estat molt greu per les cremades per l'àcid en un 45% del cos

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 26 anys acusat de llançar àcid a dues dones, entre elles la seva exnòvia, a Cártama, a Màlaga. L'atac de violència masclista, dimarts passat, va provocar cremades de molta gravetat a les dues víctimes, que estan hospitalitzades.

El presumpte agressor, conegut amb el sobrenom de "Melillero" i que té nombrosos antecedents i una ordre d'allunyament d'una altra dona, va fugir després de l'atac.

La detenció de l'acusat ha estat possible aquest divendres després de dues persecucions. La segona, a la localitat malaguenya de Mijas amb un gran desplegament policial, incloent-hi un helicòpter. El van localitzar quan es desplaçava entre aquest municipi i Coín amb una motocicleta.

Dimecres ja hi va haver una persecució espectacular, però no se'l va poder detenir. En aquella ocasió l'home va circular amb el seu vehicle més de 50 quilòmetres a uns 200 km/h, es va saltar un cordó policial i va acabar fugint a peu.

Detingut l'home que va ruixar amb àcid dues dones a Màlaga en un atac masclista
En una primera persecució, dimecres, l'acusat es va saltar un control policial (EFE/Jorge Zapata)

L'exparella del presumpte atacant té cremades per l'àcid en un 45% del cos i està ingressada en estat molt greu a l'UCI de l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla. L'amiga que l'acompanyava té cremades en un 25% del cos.

En l'operació policial, la Guàrdia Civil ha detingut cinc persones per ajudar en la fugida del presumpte atacant.

On es pot demanar ajuda

Les dones que creguin que poden ser víctimes de violència per part de la seva parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda, com el telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120.

Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, atén consultes i urgències; és gratuït i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut