Anderson Torres, exministre de Justícia del govern de Bolsonaro, era fora del país

Detingut l'exministre de Justícia del Brasil per la seva implicació en l'assalt als tres poders

Anderson Torres, que era el secretari de Seguretat del Districte Federal de Brasília quan hi va haver l'assalt bolsonarista, ha estat detingut quan ha arribat a la capital en un vol procedent dels Estats Units

L'exministre de Justícia de Jair Bolsonaro, Anderson Torres, ha estat detingut a l'aeroport de Brasília, on havia aterrat procedent de Miami. Hi era de vacances, amb la seva família, el dia que hi va haver l'assalt als tres poders, ara fa una setmana.  

Pesa sobre ell una ordre de presó que va dictar aquest dimarts el Tribunal Suprem Federal. L'acusen d'haver facilitat l'atac. El Tribunal considera que la presa del Congrés, el Suprem i el palau presidencial es va dur a terme amb el consentiment i fins i tot la "participació efectiva de les autoritats competents de la seguretat pública i la intel·ligència". Quan hi va haver l'assalt, Torres ostentava el càrrec de secretari de Seguretat del Districte Federal de Brasília.


Dispositiu de seguretat alterat

Segons l'actual ministre de Justícia, Flávio Dino, el dispositiu de seguretat de la capital brasilera va ser alterat poc abans que tingués lloc la manifestació a la plaça dels Tres Poders, que acull el Congrés, el palau presidencial i el Tribunal Suprem Federal. El nombre d'agents desplegats a la plaça s'havia reduït i durant l'assalt es va poder veure la connivència d'alguns policies amb els assaltants.

Durant el registre policial a casa de l'exministre, s'hi va trobar l'anomenat esborrany del cop d'estat, el redactat d'un decret presidencial per intervenir el Tribunal Suprem Electoral i alterar el resultat de les eleccions.

Anderson Torres havia assumit el càrrec de màxim responsable de la seguretat a Brasília el 2 de gener i cinc dies després va marxar de vacances als Estats Units.

El ministre de Justícia del govern de Lula, Flávio Dino, s'ha referit aquest dissabte a la suposada participació de Torres.


Bolsonaro, investigat

El Tribunal Suprem brasiler ha acordat incloure Bolsonaro en la investigació de l'assalt. Respon així a la petició de la Fiscalia, que situa l'expresident brasiler com a autor intel·lectual de l'intent de cop d'estat, després que en un vídeo a les xarxes tornés a posar en dubte el resultat de les eleccions, que va guanyar Lula da Silva.

Jair Bolsonaro, que ja no té immunitat, és als Estats Units des del dia de la investidura de Lula i va seguir l'assalt des d'allà.

 

ARXIVAT A:
BrasilJair BolsonaroLula da Silva
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut