Madrid

Detingut l'excomissari Villarejo per delictes de suborn i blanqueig

La policia ha detingut 5 persones més de les quals se sospita que haurien fet negocis amb diners de procedència il·lícita i haurien facilitat l'entrada il·legal de ciutadans no comunitaris a territori espanyol   

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut l'excomissari José Manuel Villarejo, acusat de delictes de suborn a funcionaris i blanqueig de capitals, en el marc d'una operació anticorrupció duta a terme per la Unitat d'Assumptes Interns de la Policia Nacional.

També s'han detingut 5 persones més, entre aquestes la seva dona, Gemma Isabel Alcalá, i el comissari Carlos Salamanca, exresponsable de la comissaria de l'aeroport de Barajas.

La responsable de la investigació és la jutge Carmen Lamela, de l'Audiència Nacional, que és qui ha decretat presó provisional per als consellers de Puigdemont detinguts. Lamela és la titular del jutjat número 3, tot i que la detenció l'ha autoritzat el jutjat central d'instrucció número 6 habilitat com a reforç del número 3.

Inmers en diversos processos judicials

Villarejo, ara jubilat, és un dels policies suposadament vinculats en l'anomenada operació Catalalunya per desactivar l'independentisme. La detenció, però, no té res a veure amb aquest cas.

José Manuel Villarejo ha estat involucrat en diversos temes tèrbols com el cas del "petit Nicolás", d'escoltes a l'expresident de la Comunitat de Madrid ,que actualment està a la presó; a més, ell mateix s'ha definit com un agent encobert.

En el cas del "petit Nicolás", està sent investigat per la seva presumpta relació amb una gravació l'octubre de 2014 a policies i agents del CNI.

A més, també està implicat en la causa que investiga l'empresari Javier López Madrid per haver assetjat suposadament la doctora Elisa Pinto, que va assenyalar en una roda de reconeixement l'excomissari com la persona que la va apunyalar el 2014.

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut