La masia de Castellví de la Marca on vivia l'arrestat (Mossos)

Detingut en una masia del Penedès un dels fugitius més buscats a Espanya

Feia vuit anys que estava desaparegut el presumpte autor de la mort d'un treballador en un atracament a Tarragona el 2002 i amagava la identitat fins i tot a la família

Actualitzat

El detingut vivia amb la dona i la filla en una masia de Castellví de la Marca, a l'Alt Penedès, i sortia poc. No figurava com a propietari de cap immoble ni vehicle i no tenia feina coneguda. Les persones del seu entorn li donaven el suport bàsic per passar desapercebut i que no el trobessin.

Una operació conjunta dels Mossos i la Policia Nacional el va localitzar, vuit anys després que escapés de la justícia. Es feia passar per una altra persona i, segons la policia, la dona i la filla d'ella no sabien qui era de debò i els antecedents violents que tenia.

L'arrestat és el presumpte autor material d'un homicidi comès el 2002 a Tarragona, quan va disparar al cap a un empleat d'una empresa durant un atracament.

 

 

Els investigadors van poder comprovar que la parella del fugitiu vivia a la masia i van anar a buscar-lo. Quan hi van entrar, va poder fugir pel darrere, però el van trobar més tard en un bosc proper, a la Múnia, on l'havien de recollir uns familiars.

 

Atracament el 2002

El detingut, juntament amb dues persones més, va robar un cotxe i va atracar una empresa de Tarragona, amb la cara coberta amb passamuntanyes i armats amb un revòlver i amb una escopeta de canons retallats. Quan fugien amb el botí, un treballador es va abraonar sobre un dels atracadors i li va treure el passamuntanyes. L'ara arrestat li va disparar al cap amb l'escopeta i l'home va morir poc després.

Tot i que hi havia emprentes i restes genètiques, els autors no es van poder identificar fins el 2011, quan les tècniques d'investigació havien millorat. Es va comprovar que l'organització criminal havia comès més de 79 atracaments amb armes de foc i havia matat tres persones més. Se'ls va poder detenir i van ingressar en presó preventiva.

 

El detingut va fugir pel darrere de la masia quan hi va entrar la policia (Mossos)

L'ara arrestat va sortir en llibertat fins al judici i va aprofitar per fugir el 2012 i evitar complir la condemna de 25 anys de presó que se li va imposar per robatori de vehicle, robatori amb intimidació, homicidi i tinença il·lícita d'armes, amb agreujant de disfressa i reincidència.

Tenia en vigor una ordre de recerca, detenció i ingrés a presó per homicidi dolós, a més de dues reclamacions de recerca i detenció per robatori amb violència.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPolicia NacionalPolicial
Anar al contingut