Barcelona

Detingut en un hotel de Barcelona un perillós fugitiu francès condemnat a cadena perpètua

Tenia dues ordres europees de detenció per segrest, extorsió i tràfic de drogues, i homicidis, fins i tot de menors, en diverses venjances

Actualitzat

La Policia ha detingut en un hotel del centre de Barcelona un perillós fugitiu condemnat a França. L'home tenia dues ordres europees de detenció per homicidis amb arma de foc, segrest, extorsió i tràfic de drogues, entre altres delictes. La policia també ha arrestat la seva parella per falsedat documental. El fugitiu, que havia matat diverses persones --menors d'edat inclosos--, serà lliurat a França, on complirà la condemna de presó perpètua que té pendent.

 


El dispositiu policial per a la detenció va tenir en compte l'advertiment del cos policial francès sobre el caràcter violent, la  perillositat del fugitiu i que podia anar armat. En el moment de la detenció, que va recollir les càmeres de seguretat de l''hotel, es va desplegar un fort operatiu policial tot i que, finalment, el fugitiu no va oferir resistència. També es va arrestar la seva parella per un presumte delicte de falsedat documental, segons ha informat la Policia Nacional.
         
Les investigacions van començar a finals del mes de febrer, quan la policia francesa va transmetre dues ordres per a la seva localització i detenció. La primera ordre es va emetre per un cas ocorregut l'octubre del 2017 a la localitat francesa de Besançon, pel qual va ser condemnat a tres anys de presó per agressions greus i lesions amb armes de foc.

La segona, per la condemna a perpetuïtat que té pendent pel seu paper com a cap d'una organització dedicada al tràfic d'estupefaents, entre el desembre del 2019 i el juny del 2020. Durant aquest temps va ordenar i participar, segons les autoritats franceses, en una sèrie de venjances  amb segrestos i atacs amb armes de foc i de guerra, que van causar lesions i la mort a diverses persones, entre les quals hi havia menors d'edat.

ARXIVAT A:
Policia Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut