Sabadell

Detingut el propietari de Funnydent després que les clíniques han tancat per sorpresa

Les seus de Sabadell i Mataró deixen centenars de clients a mig tractar i els treballadors, al carrer

RedaccióActualitzat

La cadena de clíniques dentals Funnydent, sota sospita. La policia ha detingut el propietari de les clíniques, Cristóbal López, després que ha deixat milers de clients sense tractaments.

El propietari ha quedat detingut després de prestar declaració a la comissaria de Móstoles, a Madrid. López ha denunciat, al seu torn, amenaces i destrosses a casa seva i a les clíniques.

Tancades per sorpresa

Les clíniques dentals que la cadena Funnydent tenia a Sabadell i a Mataró, a més de 7 més a Madrid, han tancat d'un dia per l'altre sense cap mena d'avís. Treballadors i clients, sorpresos i indignats, s'estan organitzant per defensar els seus drets.

Aquesta cadena, que només feia un any que havia obert la clínica de Sabadell, ha deixat ara molts clients a mig tractament. Els afectats podrien ser milers a Catalunya. L'empresa els atreia amb grans descomptes de fins al 50%, tal com explicava aquest dijous al vespre Dolors Garcia:

"Em va xocar molt perquè valia 17.000 euros i ens ho van abaixar a 12.000 euros. Et prometien l'oro i el moro i t'ho posaven tot molt fàcil, però la manera de treballar i el que ens han estafat, 'pues'..."

Els treballadors han explicat que no els pagaven precisament a temps i que ja es temien que passaria alguna cosa grossa. Una de les treballadores afectades és Núria Cordero:

"Portem tres mesos sense cobrar, veiem cada vegada coses més estranyes, havíem de canviar agendes contínuament, els pacients ja venien enfadats."

 

Els afectats acusen el titular de la marca Funnydent, l'empresari Cristóbal López Vivar, d'haver desaparegut amb els diners dels clients, i han començat una recollida de firmes per demanar l'empara del Defensor del Poble, mesura que no té recorregut perquè aquesta institució no té jurisdicció en aquest tipus de conflictes entre particulars i empreses privades.

El Consell General de Dentistes d'Espanya ha emès un comunicat en què recomana als usuaris i als treballadors que contactin amb els col·legis oficials de dentistes i amb les organitzacions de consumidors i usuaris per informar-se dels seus drets. A banda de les clíniques de Sabadell i Mataró, les altres set són totes a la comunitat de Madrid: a Leganés, Móstoles, Alcorcón, Fuenlabrada, Alcobendas, Torrejón de Ardoz i Alcalá de Henares. Grups d'afectats han creat un perfil a la xarxa social Facebook amb el nom "Funnydent Afectados"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut