Detenen el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en una operació anticorrupció

Reñé i la resta de detinguts han quedat en llibertat a l'espera de declarar davant del jutge sobre una operació relacionada amb el finançament il·legal de CDC

RedaccióActualitzat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat detingut en una operació policial anticorrupció en marxa des de primera hora d'aquest matí a la capital del Segrià i altres poblacions de les comarques lleidatanes. A més de Reñé, hi ha detinguts altres alts càrrecs del mateix organisme, com el cap de Servei de Vies i Obres, Enric Regaño. En total són 26 les persones detingudes a Lleida, Balaguer i Solsona.

A la tarda, Reñé ha quedat en llibertat, a l'espera de declarar davant del jutge. Igual que el president de la Diputació, els altres 25 detinguts en l'operatiu també han anat sortint en llibertat de forma esglaonada a mesura que han comparegut davant dels Mossos d'Esquadra.

Relació amb el finançament il·legal de CDC

La investigació la va iniciar la Fiscalia de Lleida el 2016 i la porta ara el jutjat d'instrucció número 1 de Lleida, que té oberta una causa per un suposat delicte de corrupció en la contractació d'una empresa. Les detencions estarien relacionades, en part, amb el finançament il·legal de Convergència.

Agents de la divisió central dels Mossos d'Esquadra han escorcollat la seu de la Diputació de Lleida i altres oficines d'aquesta institució i de la Generalitat, i també algunes empreses. Concretament, els escorcolls s'han fet a les oficines de l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals i del Servei Territorial de Carreteres de Lleida. Aquest dilluns, els Mossos ja van registrar el domicili del cap del Servei de Carreteres, Jordi Benet.

L'operatiu també s'ha dut a terme en altres poblacions de les comarques lleidatanes.

 

 

 

Reñé, màxim responsable del PDeCAT a Lleida, és president de la Diputació de Lleida des del 2011 i alcalde de Fondarella, al Pla d'Urgell, des de fa 30 anys.

L'operació policial està sota secret de sumari.

ARXIVAT A:
CorrupcióPDeCAT
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut