Manifestacions a l'Índia per demanar responsabilitats per les morts de l'esterilització massiva.
Manifestacions a l'Índia per demanar responsabilitats per les morts de l'esterilització massiva.

Detingut el metge que va fer l'esterilització massiva a l'Índia després de la mort de 13 dones

El metge va operar en cinc hores 83 dones, a les quals s'havia pagat prop de 20 euros. Tretze han mort, 20 estan en estat crític i la resta estan ingressades en observació

RedaccióActualitzat

La policia índia ha detingut el cirurgià que va practicar l'esterilització massiva després de la mort de 13 dones i que desenes d'elles continuïn encara ingressades. Abans de la detenció, ja hi havia hagut manifestacions per demanar responsabilitats pels fets.

A mesura que passen les hores, i que s'incrementa el nombre de víctimes mortals, es van sabent més detalls de la intervenció, feta en un hospital tancat i abandonat, pel metge detingut i dos assistents. En cinc hores, el metge va sotmetre a una lligadura de trompes a 83 dones, a canvi d'una compensació econòmica equivalent a 18 euros en el marc d'un programa governamental de planificació familiar. Tretze han mort, 20 estan en estat crític i la resta estan ingressades en observació.

Un equip mèdic s'ha desplaçat a la zona, un poble de l'estat de Chhattisgarh, per investigar els fets, però fonts oficials apunten que la brutícia i l'estat dels medicaments i un instrumental vell i rovellat poden ser la causa de les infeccions que han provocat les morts i els danys.

 

Anar al contingut