Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat
Barcelona

Detingut el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, per presumpta malversació

S'han detingut tres persones més, entre les quals l'exregidora Maite Fandos, mentre la Guàrdia Civil fa registres a la secretaria i el Consell Català de l'Esport

Actualitzat

Detingut el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, i l'exregidora de l'Ajuntament de Barcelona Maite Fandos, en el marc d'una operació per la presumpta malversació de fons públics de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat i el seu òrgan dependent, el Consell Català de l'Esport. També s'han detingut dues persones més, entre les quals el subdirector de Recursos Humans del Consell Català de l'Esport, Lluís Pallisera.

El jutge investiga la suposada concessió fraudulenta de subvencions públiques, per valor de 2 milions d'euros, procedents de la Secretaria i del Consell Català de l'Esport a entitats properes a l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya, CDC.

 

Gerard Figueras arriba a la Secretaria General de l'Esport per assistir a l'escorcoll


Figueras ha estat detingut a casa seva a Vic i se l'han endut a la seu de la secretaria general de l'Esport, a Esplugues de Llobregat, on a hores d'ara, la Guàrdia Civil està fent diferents entrades i registres en aquests òrgans ordenats pel jutjat número 1 de Barcelona i podria haver-hi més detencions.

Porta de la Secretaria General de l'Esport, on la Guàrdia Civil on s'està fent el registre


Una altra de les persones detingudes és Maite Fandos, actual assessora de l'Àrea d'Innovació de la Diputació de Barcelona i que va ser responsable d'Esports tant de la Diputació de Barcelona com de l'Ajuntament de Barcelona pel PDeCat sota el govern de Xavier Trias, entre el 2011 i el 2015. En aquest cas, estaria relacionat amb un presumpte cas de tràfic d'influències.

Maite Fandos a l'Ajuntament de Barcelona el 2015

En l'operació també s'ha detingut el subdirector de Recursos Humans del Consell Català de l'Esport, Lluís Pallisera.

Una desena d'agents de la Guàrdia Civil han arribat a la seu de la secretaria cap a les 8 del matí amb 3 o 4 vehicles. Busquen documentació escrita i informàtica com a proves també d'irregularitats comptables i desviament de fons. Altres delictes que també s'investiguen serien el tràfic d'influències i prevaricació. La investigació va començar fa un any.

Presumpta desviació de 2 milions

L'anomenada operació Voloh ha estat ordenada pel titulat del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, que considera que s'haurien fet concessions fraudulentes de 30 subvencions per valor de 2 milions d'euros, de la Secretaria General de l'Esport a favor de fundacions vinculades a l'extinta CDC. Entre les entitats beneficiaries de les subvencions hi hauria les fundacions CATmón i Igman. Aquesta investigació deriva d'una causa oberta que el maig del 2018 ja va ordenar escorcollar aquestes fundacions properes a CDC, en el que es va nomenar operació Estela, que investigava suposades irregularitats en subvencions donades per la Diputació de Barcelona.

Les investigacions del jutjat apunten també a la relació de l'apoderat del Canal Olímpic de Castelldefels, Alejandro Gallo, amb aquesta presumpta trama. Hauria inflat el cost de la publicitat posada en revistes de la fundació CATmón, diners que també haurien anat a parar al partit.

PDeCat se'n desvincula

El president del PDeCat ha manifestat en un tuit la desvinculació del partit amb qualsevol presumpta activitat irregular relacionada amb aquesta investigació.

El partit, en un comunicat, reclama la presumpció d'innocència les persones investigades.

 

 

ARXIVAT A:
Malversació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut