Un tècnic amb un guant blanc posa la mà sobre l'emblema de Volkswagen
Volkswagen ha fet una nova crida per revisar els models amb motor d'1.2 litres afectats per eliminar el software que alterava les emissions d'òxids de nitrogen
Estats Units

Detingut als EUA un alt executiu de Volkswagen per l'escàndol dels motors trucats

Schmidt és el primer detingut per aquest cas, que ha afectat prop de 600.000 automòbils als Estats Units

RedaccióActualitzat

Primer detingut per l'escàndol dels motors dièsel trucats de Volkswagen. Segons el diari The New York Times, les autoritats nord-americanes han detingut un alt executiu de la companyia, Oliver Schmidt. Aquest directiu portava l'oficina que vetllava pel compliment de les normes, del 2014 al març del 2015. Schmidt és el primer detingut per aquest cas, que ha afectat prop de 600.000 automòbils als Estats Units.

Volkswagen ha admès que va trucar els motors dièsel de 2 i 3 litres per amagar les emissions reals d'òxids de nitrogen, un producte considerat cancerigen per les autoritats sanitàries.

La companyia alemanya ha arribat a un acord per indemnitzar els propietaris dels gairebé 500.000 vehicles amb motors dièsel de 2 litres venuts als Estats Units i també a les autoritats nord-americanes. Segons l'acord, Volkswagen pagarà uns 15.000 milions de dòlars.

L'empresa també està a punt de tancar un pacte per compensar els 85.000 propietaris de vehicles amb motors dièsel de 3 litres que hi ha als Estats Units.

Anar al contingut