Detingut al Marroc un presumpte jihadista que tindria previst atemptar a Sevilla
Imatge d'arxiu d'un operatiu aniterrorista de la Policia Nacional

Detingut al Marroc un presumpte jihadista que tindria previst atemptar a Sevilla

Interior ha reforçat el desplegament policial a tot l'estat per garantir la seguretat de cara a la Setmana Santa i les eleccions del dia 28

Actualitzat

La policia espanyola, en col·laboració amb la marroquina, ha detingut un home al Marroc que presumptament volia atemptar a Sevilla. La detenció es va produir dies enrera i avui la Policia Nacional ha escorcollat el domicili del detingut a la capital andalusa, segons confirma el Ministeri de l'Interior.

Tot plegat ha estat en el marc d'una operació antiterrorista ordenada pel jutjat d'instrucció número 4 i la fiscalia de l'Audiència Nacional.

 

 

El ministeri recorda que des de la setmana passada s'ha reforçat la seguretat i el seguiment antiterrorista amb motiu de la celebració de la Setmana Santa i de les eleccions.

Per això s'han previst dispositius específics a cada ciutat espanyola per garantir la seguretat ciutadana. Aquest desplegament es concentra, bàsicament, en els espais públics i mitjans de transport, i els esdeveniments religiosos, d'oci o lúdics amb alta afluència de persones.


Nivell 4 d'alerta

Des del juny del 2015, Espanya està al nivell 4 d'alerta antiterrorista en una escala que arriba fins al 5. Això representa un risc elevat d'alguna acció terrorista. L'activació de cada nivell d'alerta antiterrorista és competència del ministre de l'Interior, basant-se en els informes de valoració de l'amenaça que elabora un comitè integrat per experts en la lluita antiterrorista.

 

 

Els últims atemptats amb segell jihadista a Espanya van ser els de Barcelona i Cambrils de l'agost del 2017, que es van saldar amb la mort de 16 persones.

ARXIVAT A:
TerrorismeJihadisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut