L'operació de la Guàrdia Civil s'ha fet amb el suport dels Mossos d'Esquadra a Barcelona

Detingut a Tenerife per abusos sexuals a menors per internet, també a Barcelona

L'home amenaçava noies menors de 16 anys i els demanava que es despullessin mentre feien videotrucades. S'investiguen tres homes més

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut a Tenerife un home i n'investiga tres més per un delicte d'abusos sexuals a diverses joves menors de 16 anys, algunes d'elles de Barcelona, a qui presumptament amenaçaven de difondre el contingut dels seus telèfons, que els deien que havien piratejat, si no es despullaven en videotrucades.

L'operació Depredador es va iniciar després de rebre les denúncies de diverses menors de 16 anys residents a Màlaga, Sevilla i Barcelona.

Totes van manifestar que estaven rebent coaccions i amenaces a través de xarxes socials en què una persona els sol·licitava fotografies i vídeos de contingut sexual.

Aquesta persona es posava en contacte amb les menors, els feia creure que havia hackejat els seus telèfons mòbils i que tenia accés a tot el seu contingut, i les amenaçava que difondria les seves fotografies o les enviaria als seus familiars si no accedien a fer videotrucades amb el detingut, durant les quals s'havien de despullar.


Targetes a nom d'altres persones

Tant el detingut a Tenerife com els dos acusats, també residents en aquesta illa, tenien una relació laboral i es dedicaven a fer apostes esportives a través de diferents plataformes a internet; per això adquirien nombroses targetes SIM de prepagament.

Una vegada adquirien les targetes telefòniques les lliuraven al detingut, que les custodiava i les utilitzava per cometre els abusos a les menors, sabent que les targetes estaven registrades a nom d'altres persones.

En aquesta operació hi han participat agents pertanyents a la companyia de la Guàrdia Civil de Marbella amb el suport de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tenerife i dels Mossos d'Esquadra de Barcelona.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual TecnologiaXarxes socials Mossos d'EsquadraGuàrdia Civil
Anar al contingut