La policia s'emporta detingut el presumpte jihadista (ACN)
Mataró

Detingut a Mataró un presumpte jihadista "perillós" arribat de Síria al juny

El presumpte terrorista hauria combatut a Síria amb Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

Detingut a Mataró un home de nacionalitat marroquina de 33 anys que hauria tornat de Síria i que està considerat un "perillós terrorista" jihadista.

L'home hauria marxat del Marroc a la zona de conflicte de Síria l'any 2014 per afegir-se a les files de l'exèrcit jihadista. Allà, presumptament hauria planificat el desenvolupament d'una base de míssils de llarg abast per a l'organització terrorista DAESH. La policia considera que el seu radicalisme extrem i el fet que ha estat format en l'ús d'armes el convertien en candidat ideal per cometre un acte de terrorisme.

Segons les primeres informacions, el detingut hauria entrat en territori espanyol el juny d'aquest any. Havia arribat des de Síria fent un llarg itinerari a través de Turquia, Alemanya, Ucraïna i altres països. Segons la policia, el presumpte combatent jihadista havia travessat Europa sense cap documentació, seguint la pràctica habitual entre els integristes islàmics de destruir passaports i documents d'identitat per evitar ser identificats per la policia.

La detenció es va fer divendres, en compliment d'una ordre emesa pel Marroc. L'operació l'ha coordinat la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

ARXIVAT A:
TerrorismeJihadisme
Anar al contingut