Jordi Alemany davant els jutjats de Girona aquest 7 de març (ANC)
Jordi Alemany davant els jutjats de Girona aquest 7 de març (ANC)
Madrid

Detingut a Madrid un membre del secretariat de l'ANC per no haver anat a declarar

Jordi Alemany havia estat citat a declarar el 7 de març per les protestes per l'aniversari de l'1 d'octubre a Girona i no es va presentar als jutjats

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut a Madrid un dels 77 membres del secretariat de l'Assembla Nacional Catalana. Coincidint amb la manifestació a Madrid per l'autodeterminació i contra el judici del procés, agents de policia han arrestat Jordi Alemany per no anar a declarar quan estava citat al jutjat de Girona.

Segons ha explicat la seva parella, la policia l'ha detingut just davant de l'escenari que estava preparant per a la manifestació de Madrid. Al seu perfil de Twitter, explica alguns dels detalls de la seva detenció a Madrid:

 

Alemany passarà la nit a comissaria i demà a les 10h serà traslladat als jutjats a declarar.

Segons fonts policials, haurien identificat Jordi Alemany quan ha tingut una picabaralla amb un grup de manifestants a favor de la unitat d'Espanya. Un cop identificat, els agents han vist que el membre del secretariat de l'ANC tenia una ordre de recerca pendent.

Alemany explica que està imputat per un delicte d'ultratge a Espanya perquè durant la manifestació a Girona es va retirar la bandera espanyola de la façana de l'edifici de la Generalitat:


Alemany està sent investigat per la seva presumpta participació en una manifestació davant la delegació de la Generalitat a Girona i l'ocupació de les vies de l'AVE. Alemany formaria part del grup de persones que l'1 d'octubre de 2018 van entrat a l'edifici i van despenjar la bandera espanyola.

L'Assemblea Nacional Catalana considera que la detenció d'Alemany avui a Madrid és "una mostra més de la repressió col·lectiva que afecta a molta gent a Catalunya":

 


ARXIVAT A:
ANCProcés català
Anar al contingut