Jamal Muhtaseb
Jamal Muhtaseb ha estat detingut per publicar un cas de corrupció
Amman

Detingut a Jordània un periodista per publicar un cas de corrupció que implica la casa reial i el govern anterior.

Organitzacions internacionals de defensa dels drets humans denuncien la detenció a Jordània d'un periodista per haver publicat informacions en un diari digital sobre un cas de corrupció que implica la casa reial i el govern anterior.

RedaccióActualitzat
Jamal Muhtaseb és el propietari i redactor en cap de "Gerasa News", un diari digital jordà. Dilluns va publicar que els diputats al Parlament d'Amman havien rebut ordres del rei de no parlar d'un cas de corrupció immobiliària. Es tracta d'un programa governamental per construir 10.000 vivendes per a famílies amb pocs recursos i que mai s'ha arribat a posar en marxa.

El periodista no ha volgut donar les seves fonts i en menys de 24 hores li han imposat 14 dies d'empresonament abans del judici. S'enfronta a una condemna de més de 15 anys de presó. Organitzacions humanitàries i també els Germans Musulmans a Jordània li han donat suport i en demanen l'alliberament.

A través d'un comunicat, l'Associació Jordana de la Premsa (JPA) ha demanat l'alliberament de Muhtaseb i ha qualificat el procés de "cop dur" als progressos en l'àmbit de la llibertat d'expressió al país. El president de l'organització, Tareq Mimani, ha dit que la JPA condemna "fermament" la decisió i ha subratllat que no accepta que els periodistes i altres professionals dels mitjans siguin jutjats pel Tribunal Nacional de Seguretat de Jordània i demana que se'ls jutgi a tribunals civils.

Les revoltes que van sacsejar el món àrab l'any passat, ara com ara, no han arribat a Jordània, però puntualment sí que hi ha manifestacions a Amman per demanar reformes i mesures contra la corrupció.



 
Anar al contingut