L'activista italià d'extrema esquerra Cesar Battisti (Reuters)
L'activista italià d'extrema esquerra Cesar Battisti (Reuters)

Detingut a Bolívia l'històric de les Brigades Roges Cesare Battisti

Battisti va ser condemnat a cadena perpètua per 4 assassinats, que nega haver comès, i es va fugar de la presó el 1981

Actualitzat

Detingut a Bolívia Cesare Battisti, fugat de la presó des del 1981 i acusat de terrorisme per 4 assassinats comesos als anys 70. L'han capturat després de mitja vida amagant-se per diversos països. Un avió del govern italià ja vola cap a Bolívia per extradir-lo.

Battisti actualment té 64 anys, però de jove era militant del grupuscle Proletaris Armats pel Comunisme, una branca de l'organització armada Brigades Roges. La justícia italiana el va condemnar a cadena perpètua per quatre assassinats que sempre ha negat haver comès.

 

Notícia relacionada: Itàlia recorrerà l'excarceració al Brasil de l'exterrorista Cesare Battisti

 

Al Brasil tenia la protecció de l'expresident d'esquerres Lula da Silva, era escriptor i publicava llibres. Però, al desembre, un jutge del Tribunal Suprem brasiler va ordenar la seva detenció cautelar per ser extradit.  Això va precipitar una altra fugida, aquesta vegada a Bolívia, on ara l'han detingut sense que hagi oposat resistència.

La persecució es va reactivar per un decret del president brasiler Michel Temer abans que Bolsonaro arribés a la presidència. Tot i això, la bona relació entre Bolsonaro i el ministre d'Interior italià, Matteo Salvini, ha facilitat l'actuació de la justícia i els dos dirigents s'han felicitat a Twitter.

 

 

Fa dos anys, Battisti es mantenia fidel a les seves idees contra el capitalisme, però reconeixia que ara no tornaria a la lluita armada perquè va ser un desastre:

"Per combatre un moviment cultural i social enorme, l'única forma de posar-hi fi era que entréssim en la lluita armada perquè, si no, perdríem. I vam caure en aquesta trampa."

Fugat de la presó el 1981, va viure a França, Mèxic i finalment al Brasil, com a fugitiu per uns i com a exiliat per altres:

"Jo vaig fugir i vaig anar a França i després a altres llocs, sempre de refugi en refugi. Continuava vivint per la meva militància passada, i això també és una presó. A diferència dels altres exiliats, jo també tenia un exili interior."

ARXIVAT A:
TerrorismeJair BolsonaroItàlia
Anar al contingut