La Policia Nacional ha detingut el falsificador d'obres a Barcelona
La Policia Nacional ha detingut el falsificador d'obres a Barcelona
Barcelona

Detingut a Barcelona un veterà falsificador d'obres molt buscat als Estats Units

L'home, que feia dècades que copiava obres d'art, està acusat d'un delicte contra la propietat intel·lectual i industrial

Actualitzat

La Policia Nacional ha detingut aquest divendres a Barcelona un veterà falsificador d'obres d'art, que tenia una ordre de cerca i captura internacional i un decret d'ingrés a presó, des de l'any 2016.

El sospitós, de 72 anys, era buscat per comercialitzar obres calcades de reconeguts artistes internacionals. Per això, la Interpol va emetre un comunicat on demanava la detenció del falsificador, tot i que ja sabien qui era perquè havia reproduït altres peces amb anterioritat.

L'home, que ja ha passat a disposició judicial, se l'acusa d'un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual i industrial i serà jutjat als Estats Units, on serà extradit en les pròximes setmanes.

Capturat l'any 2000

L'home ja va ser detingut l'any 2000, en la coneguda "Operació Artista", com a màxim responsable, juntament amb un impressor italià, d'una xarxa internacional de falsificadors d'obres arts. En aquesta intervenció la policia va recuperar 3.000 gravats, litografies i serigrafies que s'havien copiat d'artistes com Miró, Dalí, Picasso o Andy Warhol.

La Policia Nacional feia temps que l'investigava, ja que adoptava mesures extremes de seguretat i protecció per evitar ser descobert. A més, un jutjat de Barcelona també l'estava buscant des del 2017, acusat del mateix delicte contra la propietat intel·lectual i industrial.

ARXIVAT A:
ArtPolicia NacionalEstats Units
Anar al contingut