Imatge de l'"operació Kampai" del mes de desembre passat (Font: ACN)
Imatge de l'"operació Kampai" del mes de desembre passat (Font: ACN)
Barcelona

Detingut a Barcelona un pakistanès per presumpta vinculació amb la cèl·lula que facilitava documents a Al-Qaeda

La Policia Nacional ha detingut un ciutadà pakistanès presumptament relacionat amb la cèl·lula desmantellada el desembre passat que facilitava documents a organitzacions terroristes vinculades a Al-Qaeda. Segons les investigacions, l'arrestat participava en l'enviament de passaports robats a Tailàndia i en la recepció de diners per poder dur a terme les activitats delictives.

Actualitzat
Durant la desarticulació de la cèl·lula que presumptament facilitava documentacions per a organitzacions terroristes vinculades a Al-Qaeda, en el marc de l'"operació Kampai", el pakistanès detingut ara es trobava en parador desconegut i el Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional va cursar una ordre de detenció contra ell per un delicte de terrorisme.

La Policia Nacional va localitzar Malik Imtanan Sarwar, "Imtanan", nascut el 13 de gener del 1981 a Sialkot (Pakistan), al carrer Ample de Barcelona. Segons les investigacions, el detingut participava en l'enviament de passaports robats a Tailàndia, on es falsificaven per ser lliurats posteriorment a grups terroristes i de delinqüència organitzada. També s'encarregava de la recepció de diners per poder dur a terme les diferents activitats delictives.

En l'"operació Kampai" es van detenir set persones a Barcelona i tres més a Tailàndia implicades en la falsificació de documents per a organitzacions terroristes i criminals. L'operació va permetre neutralitzar una important cèl·lula de facilitació de passaports per a Al-Qaeda, cosa que va debilitar l'aparell de falsificació d'aquesta organització a escala internacional i, per tant, la seva capacitat operativa.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut