Primer pla de la droga incautada per la Policia espanyola en diferents controls aquest dijous 13 de desembre de 2018. (Vertical)
Primer pla de la droga incautada per la Policia espanyola en diferents controls aquest dijous 13 de desembre de 2018. (Vertical)

Detingudes quatre persones en diferents controls a La Jonquera i que portaven 43 quilos de marihuana i dos de cocaïna

Actualitzat

ACN La Jonquera.-La policia espanyola ha detingut quatre persones acusades d'un delicte de tràfic de drogues a La Jonquera (Alt Empordà). Els agents van incautar un total de 43 quilos de marihuana i gairebé dos de cocaïna. Tot plegat en quatre controls diferents que els policies han dut a terme els últims mesos en aquest punt fronterer. El primer va ser en un autocar que provenia de Girona i que es dirigia a Lió. Un dels passatgers d'origen gambià duia una bossa amb un quilo i mig de marihuana. Els agents van poder comprovar que es tracta d'un home amb nombrosos antecedents penals per robatori amb violència i tràfic d'estupefaents. Un cop va declarar davant el jutge, aquest va deixar-lo en llibertat.

La segona operació es va produir dos dies més tard. En aquest cas, la policia espanyola va interceptar un autobús amb matrícula romanesa i va inspeccionar-lo. Durant el registre, un dels gossos especialistes en detectar drogues va marcar la maleta d'un passatger de nacionalitat romanesa i que portava més de dotze quilos de marihuana embolcallats i precintats en sis bosses de plàstic.Quan els agents van preguntar al propietari sobre l'origen de la droga, aquest va confessar que era seva, que l'havia comprat a Alacant per 11.000 euros, i que la seva intenció era vendre-la a França. L'home va quedar arrestat i després de declarar davant el jutge va ingressar a presó.El tercer cas va ser el d'una dona que va ajudar dos persones a escapar d'un control policial. Els agents els van ordenar que s'aturessin, però el conductor va accelerar i marxar de la zona. Al cap d'uns minuts van abandonar el vehicle al mig del carrer i van fugir amb una furgoneta. Els policies van trobar més de 22 quilos de marihuana a dins del vehicle a més de les plaques falsificades.Va ser la mateixa matinada dels fets que un vigilant de seguretat va poder identificar la dona que havia ajudat a fugir el conductor i l'acompanyant del vehicle. En aquest cas, va quedar detinguda per haver estat còmplice d'un delicte de tràfic de drogues.L'últim dels fets es va produir el 28 de novembre, en un altre control aleatori a l'autopista en sentit França. Els agents van aturar un cotxe amb matrícula d'Alemanya i que conduïa un home de nacionalitat espanyola. Al sol·licitar la documentació del vehicle el detingut va dir que no la tenia ja que el cotxe no era seu. Els policies van sospitar i durant el registre van trobar sis bosses de plàstic amb prop de dos quilos de cocaïna, més de set de marihuana i deu grams de haixix. L'home va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar davant del jutge.

Anar al contingut