Part dels diners que es van trobar en un dels domicilis dels detinguts (Mossos)
Matadepera

Detingudes cinc persones a Matadepera per cultivar marihuana que subministraven a clubs cannàbics

En l'escorcoll a dos habitatges s'han decomissat més de 500 quilos de marihuana i uns 40.000 euros en efectiu

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una organització criminal especialitzada en el subministrament de marihuana a clubs cannàbics de l'àrea metropolitana de Barcelona.

L'operatiu, que es va dur a terme la primera setmana de juliol en dues cases de Matadepera, ha permès decomissar 500 quilos d'aquesta droga ja preparada i empaquetada per a la venda a l'engròs. També es va trobar haixix, una arma llarga, una armilla antibales, uns 40.000 euros en efectiu i un vehicle de luxe. A banda, van localitzar dues plantacions hidropòniques de cànnabis, una a cada casa.

En total, els agents van detenir cinc persones com a presumptes autores dels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i tinença il·lícita d'armes. 

Alguns dels membres d'aquesta organització ja van ser detinguts a finals d'abril per agents dels Mossos d'Esquadra que van desarticular una organització criminal especialitzada en robatoris violents en domicilis d'empresaris. El grup estava relacionat amb almenys dos robatoris violents comesos a Granollers i Sant Andreu de Llavaneres.

En aquella investigació, la policia catalana va saber que l'organització criminal també es dedicava al cultiu i venda de marihuana, motiu pel qual van iniciar una segona fase de la investigació, tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Mataró, que ara ha culminat amb la detenció d'aquestes cinc persones.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l'ingrés a presó per al líder de l'organització i llibertat amb càrrecs per als quatre restants. La policia catalana dóna el grup per desmantellat però no descarta noves detencions en els pròxims dies.



 

Anar al contingut