Barcelona

Detingudes cinc persones a Barcelona després d'un violent robatori a un ancià de 80 anys

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona cinc persones d'entre 25 i 30 anys, entre les quals diverses dones, com a presumptes autors del violent robatori que a un ancià de 80 anys, al qual van assaltar i van colpejar al cap en un portal per robar-li 3.200 euros. Als detinguts, d'origen colombià, se'ls imputa a més un robatori en un domicili de l'Hospitalet de Llobregat i un altre amb violència a una anciana en un geriàtric. La Guàrdia Civil investiga també la seva presumpta participació en casos similars passats a la província.

Actualitzat

La policia seguia des de feia uns mesos aquest grup de delinqüents, que va començar actuant a Alacant i es va traslladar posteriorment a Catalunya, on presumptament ha dut a terme diversos robatoris en les últimes setmanes, tots seguint el mateix "modus operandi": un dels components de la banda accedeix a una entitat bancària i, mentre fa cua, observa les quantitats de diners que treuen les persones que són ateses davant seu.

Quan detecta alguna extracció atractiva, principalment a partir de 500 euros, que ha realitzat alguna persona gran, avisa els seus companys per telèfon perquè segueixin a la víctima quan surt de la sucursal. Els delinqüents, que s'esperen a fora, inicien el seguiment fins que en un lloc que consideren apropiat carreguen contra l'ancià, en la majoria dels casos amb un fort cop al cap amb un casc, que a més utilitzen per dissimular la seva identitat. Li prenen els diners que ha extret del seu compte corrent i els objectes de valor que porta.

Aquest dimecres, agents de la Guàrdia Civil van detectar com el grup es va desplaçar a una entitat bancària situada al carrer Açores de Barcelona i com va seguir un home de 80 anys, al qual va abordar en un portal, robant-li els 3.200 euros que portava. La víctima va ser traslladada a l'hospital de l'Esperança, on va ser curat de les ferides lleus.

Els agents es van desplaçar fins al domicili dels presumptes autors, on van detenir els cinc integrants de la banda i van recuperar els 3.200 euros de l'ancià. La Guàrdia Civil també va escorcollar dos habitatges de Barcelona més, on va intervenir diversos cascos de moto, nombroses joies, telèfons mòbils, televisors de plasma i càmeres digitals, entre altres objectes.

Anar al contingut