Espanya

Detingudes 76 persones a Catalunya, Andalusia, el País Valencià, les Balears i Madrid acusades de falsificar targetes de crèdit

La policia ha detingut 76 persones a Catalunya, Andalusia, el País Valencià, les Balears i Madrid com a suposats integrants d'una xarxa de falsificació de targetes de crèdit. La Direcció General de la Policia estima que han defraudat diversos milions d'euros a través d'internet. Tots els detinguts són de nacionalitat nigeriana. Les primeres investigacions es van iniciar l'abril del 2005, quan l'operador bancari Servired va alertar que s'estaven produint operacions fraudulentes amb targetes de crèdit expedides per bancs sud-africans i nord-americans en nombrosos comerços d'arreu de l'Estat.

Actualitzat

En la denominada Nigerian Oest, la policia ha detingut 76 individus, de nacionalitat nigeriana, especialistes en la falsificació integral de targetes de crèdit i virtuals, i autors d'un gran nombre d'operacions fraudulentes a través d'internet que ascendeixen a diversos milions d'euros, segons han informat la Direcció General de Policia. L'operació, que s'ha desenvolupat en dues fases, s'ha dut a terme a Barcelona, Alacant, València, Sevilla, Palma de Mallorca, Madrid capital, com també a les localitats madrilenyes d'Alcalá de Henares, Torrejón de Ardoz, Pozuelo de Alarcón, Fuenlabrada, Móstoles i Parla.

L'operació va començar l'abril del 2005, quan Servired va alertar que s'estaven produint operacions fraudulentes amb targetes de crèdit expedides per bancs sud-africans i nord-americans en nombrosos comerços espanyols.

Moltes de les targetes amb què es cometien fraus es van obtenir a través de la pàgina web de Renfe quan es compraven bitllets. Una vegada autoritzada l'operació, s'anul·lava immediatament per evitar-ne alarma, i d'aquesta manera els delinqüents podien conèixer la validesa de la targeta. Aquesta informació, canalitzada a través d'un sistema d'alerta, creat per la comissaria general de la policia judicial per als casos de frau amb targetes de crèdit, va donar lloc a la detenció in fraganti de 34 persones d'origen nigerià, a Barcelona, Alacant, València, Sevilla, Palma de Mallorca i en diversos punts de la Comunitat de Madrid. El frau comès en un primer moment ascendia a més de 500.000 euros.

En una segona fase, els investigadors van detectar la connexió dels detinguts amb una organització criminal que operava a la província de Madrid dedicada a la clonació de targetes de crèdit i al seu ús fraudulent en establiments comercials, sobretot en compres de béns i serveis a través d'internet. Les numeracions de les targetes de crèdit provenien d'individus establerts al Regne Unit, els Estats Units i Malàisia, i eren rebudes a través de missatges de text, de fax i fins i tot a través d'internet.

El grup també falsificava documents i realitzava nombroses estafes a través de les denominades cartes nigerianes i bitllets tintats. Per al desenvolupament de les seves activitats delictives, la xarxa se servia de locutoris i bars, on sovint hi ha ciutadans d'origen africà.

Els detinguts passaran a disposició del jutjat central d'instrucció número 1 de l'Audiència Nacional en les pròximes hores.

Anar al contingut