Madrid

Detingudes 42 persones en quinze províncies espanyoles pel suposat frau de 10,6 milions d'euros a la Seguretat Social

La policia ha detingut 42 persones per la seva suposada implicació en diversos fraus a la Seguretat Social per un valor total de més de 10,6 milions d'euros. Els arrestos s'han produït en quinze províncies d'arreu de l'Estat. A més de les 42 detencions, altres 37 persones han estat imputades. Les actuacions més significatives suposadament comeses pels implicats fan referència a delictes d'insolvència punible, falsificació, estafa, falsificació de permisos de treball i usurpació de l'estat civil. Les detencions s'han dut a terme a Sevilla, València, Palma de Mallorca, Granada, Valladolid, Màlaga, Múrcia, Madrid, Navarra, A Corunya, Biscaia, Toledo, Segòvia, Tenerife i Gran Canària.

Actualitzat

A la capital andalusa han estat arrestats L.G.O. i J.R.G.B. per haver simulat la participació en diferents empreses per eludir el pagament de les quotes de la Seguretat Social per un import de 141.875 euros. A València han estat detingudes dues persones més -J.S.G. i J.S.J.-, responsables de diverses societats mercantils. Els arrestats evitaven el pagament de les quotes a través de diverses maniobres successòries d'empreses, deixant-ne unes sense activitat i descapitalitzant-les a la vegada que en creaven de noves a mesura que les primeres acumulaven deutes per impagament d'assegurances.

A Palma de Mallorca apareixen com a imputats M.E.F., J.E.S., R.R.F. i C.R.L com a responsables de diverses societats dedicades a la construcció. Els detinguts van deixar sense activitat algunes de les empreses, mentre que altres van ser descapitalitzades per evitar el pagament de les quotes d'assegurances socials per un import d'1.553.262 euros. Un altre dels suposats fraus fiscals hauria estat comès per J.L.G.M., detingut a Granada, i responsable de diverses societats mercantils dedicades a la gestió d'arxiu i digitalització de documents. En aquest cas, l'import del frau s'eleva a 283.227 euros. A la mateixa província han estat detinguts F.D.S i A.L.G., responsables de dues companyies que haurien intentat evitar pagaments a la Seguretat Social per valor de 167.702 euros.

A Valladolid ha estat detingut P.H.G. i imputada M.A.S.L., titulars d'una empresa que suposadament haurien alienat un immoble embargat per la Seguretat Social per eixugar un deute de 125.952 euros. D'altra banda, a Màlaga la policia ha detingut J.L.R.R. i J.L.G.R. i ha imputat V.N.P., J.I.C.M., P.R.M. i S.R.Z.com a suposats autors de delictes d'insolvència punible i contra la Seguretat Social per valor de 847.610 euros.

Per falsificació de documents i estafa de 2.323.667 euros han estat detinguts a Múrcia J.A.H.B. i F.L.S., titulars d'una empresa que hauria falsificat certificats que acreditaven estar al corrent de les seves obligacions amb la Seguretat Social. També per falsificació i estafa ha estat imputat a Madrid el súbdit marroquí M.A., que hauria deixat d'ingressar quotes d'assegurances socials per valor de 708.048 euros.

Una altra de les detencions s'ha produït a Navarra, on ha estat arrestat M.R.M., responsable d'una empresa subcontractista d'obres. Aquest individu hauria falsificat els documents de cotització per justificar el suposat pagament de les quotes per un import de 235.596 euros. Encara a la comunitat navarresa ha estat detingut J.M.M., responsable d'una empresa del sector de la construcció i que va presentar davant la Seguretat Social certificats falsos d'estar al corrent dels pagaments.

A Madrid, Toledo, Segòvia, Tenerife i Gran Canària hi ha quatre persones més imputades per la falsificació de declaracions d'accions de formació contínua mai executades. El valor econòmic justificat en aquests plans de formació s'eleva a 896.820 euros. La policia ha fet una altra intervenció a A Corunya, on ha estat imputat A.T.C., titular d'una empresa que va elaborar i emprar un certificat de situació de cotització que va presentar davant una altra societat mercantil. A Granada ha estat detingut M.R.L. i imputat I.M.V. per suposats delictes de falsificació de documents i estafa per valor de 182.800 euros. També per falsedat ha estat detingut a Biscaia G.V.A., que podria haver comès una estafa per un import de 351.964 euros.

Finalment, en relació amb la falsificació de permisos de treball i usurpació de l'estat civil s'han practicat cinc detencions de ciutadans estrangers a Tarragona, València, Lleida i Múrcia. Segons la policia, els detinguts haurien presentat davant la Seguretat Social documents falsos, que en alguns casos correspondrien a altres persones, amb l'objectiu de gestionar la seva afiliació i alta a la Seguretat Social.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut