Imatge d'arxiu d'una dotació de la Guàrdia Civil.
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil.
El Prat de Llobregat

Detingudes 31 persones en una operació antidroga d'àmbit estatal

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones a l'Aeroport del Prat en una operació antidroga d'àmbit estatal. El cop policial ha permès arrestar 31 persones a Cantàbria, Barcelona i Astúries.

RedaccióActualitzat
La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització dedicada a introduir cocaïna a Espanya, via Colòmbia, per a la seva posterior adulteració i venda al territori espanyol.

La policia ha detingut dues persones a l'Aeroport del Prat en una operació antidroga d'àmbit estatal. El cop policial ha permès arrestar 31 persones a Cantàbria, Barcelona i Astúries. Els dos detinguts, procedents de Colòmbia, transportaven la droga amagada en el doble fons de les maletes i de les bosses de viatge.

Els agents van decomissar més de dos quilos de cocaïna de gran puresa. En total, la policia ha intervingut sis quilos de cocaïna, la meitat de gran puresa, dos quilos d'haixix, i gairebé 300 plantes de marihuana.

D'altra banda, l'organització està acusada d'estafar dues companyies asseguradores després de simular un accident de trànsit entre dos vehicles a Santander. El suposat accident va causar importants danys i dos ferits. Les dues companyies van haver de pagar més d'onze mil euros.

L'operació policial va començar el maig de l'any passat quan la Guàrdia Civil va començar a investigar un matrimoni resident a Santander. La policia sospitava que la parella podria estar distribuint grans quantitats de cocaïna. Durant l'operació es va descobrir a Gijón un laboratori on els individus adulteraven la droga per després comercialitzar-la.
Anar al contingut