Els detinguts llogaven pisos a l'Eixample de Barcelona (CCMA)
Cambrils

Detinguda una parella per llogar pisos a Barcelona i posar-los al mercat turístic

Van estafar 500.000 euros i no pagaven ni taxes per l'activitat ni lloguer als propietaris per valor de 150.000 euros

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones, una dona de 36 anys i un home de 35, que haurien estafat 500.000 euros llogant pisos de l'Eixample de Barcelona per mesos amb documentació falsa per a posar-los després al mercat d'apartaments turístics.


Es tracta d'una parella, veïns de Cambrils, al Baix Camp, que ha estat acusada dels delictes d'estafa, falsificació documental, ús de documentació falsa i usurpació d'estat civil.

En cinc anys, havien aconseguit un parc de 17 pisos arrendats a l'Eixample de Barcelona, causant pèrdues als seus propietaris de 149.712 euros, ja que en molts casos no els pagaven el lloguer tot i el benefici que presumptament en treien.


L'estafa

En la majoria de casos qui arrendava el pis era l'home, que es presentava davant dels propietaris del pis amb el suposat propòsit de fer-ne un ús particular habitual.

Per fer els tràmits utilitzava documentació falsa per emmascarar la seva identitat real. Aleshores posaven els pisos al mercat de lloguer turístic sense que els propietaris en tinguessin coneixement i sense fer els tràmits administratius que regulen aquesta activitat.

D'aquesta manera obtenien un benefici immediat, segons el preu dels arrendaments turístics, molt superior al d'un lloguer mensual per un ús particular.

Amb la pandèmia i la baixada del turisme, van passar d'oferir allotjaments turístics per dies a habitacions per a residents en estades més llargues. D'aquesta manera optimitzaven el rendiment econòmic a partir de maximitzar l'ocupació dels immobles.

En alguns casos, fins i tot havien compartimentat els pisos per tenir més estances i així incrementaven els guanys.

Els pisos de lloguer, el focus del debat immobiliari actual
Els detinguts no pagaven ni els lloguers als seus propietaris, ni les taxes per l'activitat (CCMA)

No pagaven cap de les taxes ni impostos que es generen per aquesta activitat. En la majoria dels casos tampoc satisfeien el lloguer que tenien contractat.

Els propietaris, a més de la pèrdua d'ingressos, havien iniciat un procés judicial que es podia allargar diversos mesos, per poder recuperar els pisos. Dilluns els agents van detenir els dos investigats al seu domicili de Cambrils, al Baix camp. Els arrestats van passar a disposició judicial aquest dimecres i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

ARXIVAT A:
PolicialHabitatgeTurismeDelictes econòmicsMossos d'Esquadra
Anar al contingut