La dona també tenia quadres falsificats i sense valor que la policia creu que intentava vendre a preu molt alt (Mossos)
Barcelona

Detinguda una dona per vendre joies falses a persones grans i vulnerables a Barcelona

Els Mossos enxampen l'arrestada in fraganti gràcies a l'avís del conserge d'una finca del districte de Sarrià-Sant Gervasi

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona una dona de 51 anys com a presumpta autora d'un delicte d'estafa a persones vulnerables.

Els agents van enxampar l'arrestada in fraganti quan intentava vendre joies, d'origen desconegut, a una dona d'edat avançada que es trobava al seu domicili.

L'alerta la va donar el conserge d'una finca del districte de Sarrià-Sant Gervasi, que va avisar que una dona intentava vendre joies a una veïna que tenia problemes de memòria.

Segons expliquen els Mossos d'Esquadra en un comunicat, els agents van comprovar que li acabava de vendre una joia, possiblement robada o falsa, per 500 euros.

Quan els agents van pujar al pis, van interrogar la víctima, que va respondre de forma incoherent a les preguntes formulades sobre la compra o venda de joies o d'objectes efectuades recentment.

En l'escorcoll de les bosses que duia la detinguda es van trobar 1.600 euros fraccionats en dotze bitllets de 100 i vuit de 50 euros, així com algunes joies i bijuteria, com ara polseres, anells, arracades, penjolls i rellotges.


A més, quadres i figures religioses

Al seu vehicle, l'arrestada hi tenia quatre quadres i quatre figures de temàtica religiosa d'origen desconegut. La Unitat de Patrimoni Històric dels Mossos van certificar que no eren peces autèntiques.

 

Els agents treballen amb la hipòtesi que la detinguda intentava vendre a les seves víctimes les obres d'art comissades per un valor molt superior al del mercat, fent-les passar com a autèntiques.

La detinguda va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut