La dona anava a les oficines bancàries i feia reintegraments o ordenava transferències
Rubí

Detinguda per estafar dones a qui suplantava la identitat per treure diners del banc

Entre finals d'agost i octubre ha fet operacions per valor de més de 74.000 euros

Els Mossos han detingut una dona de 45 anys a Rubí per 8 delictes continuats d'estafa i usurpació d'identitat i ús de document autèntic sense estar legitimat.

La policia va iniciar una investigació després de detectar casos des de l'agost en diverses entitats bancàries seguint el mateix mètode.

Segons la policia, la detinguda utilitzada documents d'identitat que havia robat i que pertanyien a clients de l'entitat bancària on cometia les operacions. Amb la documentació, anava a una oficina i, fent-se passar per la víctima, feia reintegraments o ordenava transferències bancàries.

Per dificultar la identificació, la dona no actuava sempre en els mateixos bancs i en algun cas va arribar a actuar fora de Catalunya, com el 7 de setembre, quan va anar a un banc d'un municipi d'Albacete i va fer una transferència de gairebé 49.000 euros. El 16 de setembre en va fer una de gairebé 15.000 euros des de Sant Fruitós de Bages.

Entre finals d'agost i octubre ha fet operacions per valor de més de 74.000 euros en total.

La dona ja havia estat detinguda en altres ocasions per fets similars a Madrid -l'1 de setembre- i a Manresa -el 22 de setembre-.

En aquest darrer cas va intentar fer una transferència amb un DNI robat a nom d'una altra dona per import de 29.000 euros, però l'oficina bancària es va adonar de la suplantació d'identitat i va avisar el 112.

La detinguda ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

 

ARXIVAT A:
BancaMossos d'Esquadra
Anar al contingut