Detenen una parella per hackejar ordinadors d'una botiga per "minar" criptomonedes
Material informàtic intervingut pels Mossos a la parella detinguda a Tarragona (Mossos)
Tarragona

Detenen una parella per hackejar ordinadors d'una botiga per "minar" criptomonedes

Els responsables de la botiga van descobrir que algú els feia servir des de fora, i ho van denunciar als Mossos, que els van localitzar i detenir

RedaccióActualitzat

Els Mossos de la comissaria de Tarragona van detenir la setmana passada una parella per presumptament haver manipulat 16 ordinadors de gran potència per fer-los servir remotament.

L'objectiu d'aquest ús fraudulent era utilitzar-los per "minar" criptomonedes, cosa que els hauria permès "descobrir-les" i quedar-se-les sense fer cap mena de despesa econòmica.

Els ordinadors eren en un establiment del centre comercial Les Gavarres de Tarragona, i els responsables de la botiga van adonar-se que no funcionaven a ple rendiment malgrat que eren nous.


Denúncia als Mossos

Després d'inspeccionar-los, van deduir que algú els estava utilitzant des de l'exterior de l'establiment, i van denunciar-ho als Mossos.

Aquests van analitzar els ordinadors i van trobar que el sistema instal·lat simulava que estaven remotats des dels Estats Units, i que s'estava ocultant la identitat digital real dels manipuladors.

Després d'interrogar els treballadors, a les imatges de seguretat gravades el 14 d'octubre van localitzar uns presumptes clients amb una actitud sospitosa, un home i una dona.

Els Mossos han explicat que en les imatges es veu com, mentre la dona distreia el dependent, l'home va connectar un llapis de memòria en un dels ordinadors i va manipular-lo.


Detenció i escorcoll

Les investigacions van dur els agents a un habitatge del barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, on van detenir la parella, de 33 anys tots dos, i van trobar indicis que els relacionaven amb els fets.

 

La detenció i l'escorcoll de l'habitatge van ser dijous 28 d'octubre. La dona va quedar en llibertat mentre que l'home va passar a disposició del jutjat de guàrdia, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Segons han assegurat els Mossos, es calcula que els danys en els ordinadors per l'ús excessiu suposen més de 20.000 euros.

"Granja" fraudulenta

Les criptomonedes com el Bitcoin només existeixen quan s'aconsegueix "descobrir-les" a base de resoldre les equacions generades pel codi font original, cosa que exigeix molta capacitat de computació. Evidentment, qui les "descobreix", se les queda.

L'augment del valor del bitcoin (ara mateix una unitat val més de 54.000 euros) i d'altres criptomonedes ha fet que hi hagi inversors que estiguin instal·lant el que s'anomena "granges de bitcoins", instal·lacions amb molts ordinadors de gran potència funcionant sense parar.

Les dues persones detingudes a Tarragona presumptament haurien fet això en petita escala sense gastar-se ni un euro i fent servir els ordinadors de la botiga des de casa seva.

El que no han explicat els Mossos és si amb aquest ús fraudulent van aconseguir gaires criptomonedes o no, ni tampoc quin o quins tipus de criptomoneda es dedicaven a "minar".

 

 

ARXIVAT A:
BitcoinCriptomonedesMossos d'Esquadra
Anar al contingut