La Guàrdia Civil ha posat els arrestats a disposició de les autoritats judicials
La Guàrdia Civil ha posat els arrestats a disposició de les autoritats judicials (Guàrdia Civil)

Detenen una parella per fer-se passar pels pares de dues menors i maltractar-les a Múrcia

Els detinguts, tiets de les víctimes, maltractaven les dues noies i les obligaven a fer feines de la casa i a passar-se moltes hores al dia al carrer fent trenes

La Guàrdia Civil de la regió de Múrcia ha detingut un home i una dona que es feien passar pels pares de dues menors per presumptes delictes de violència domèstica, maltractaments, falsedat documental i alteració de la paternitat.

Les dues germanes van alertar al seu centre escoltar que estaven sent víctimes de maltractaments a casa, i el centre va avisar el cos policial que, en el marc de l'operació Fulmaral, va començar a investigar els fets.

La policia ha pogut constatar que les persones que en un inici van presentar-se com els progenitors de les menors en realitat eren els seus tiets. A més, també han comprovat que les germanes van ser traslladades fa aproximadament dos anys des del Senegal, en un procés en el que s'havia alterat la documentació corresponent a la maternitat i paternitat per simular que eren filles dels detinguts.


Obligaven les menors a treballar fent trenes al carrer

La Guàrdia Civil ha verificat que els tiets de les dues menors, a més de maltractar-les físicament, les obligaven a fer feines de casa abans d'anar a l'escola. Per a fer-ho, les despertaven entre les quatre i les sis del matí. També han constatat que les obligaven a estar moltes hores al dia fent trenes al carrer i que arribaven a casa a altes hores de la nit.

La policia ha localitzat el Registre Civil on van ser inscrites com a filles dels ara detinguts en la seva arribada a Espanya, i la documentació procedent del país d'origen utilitzada per a aquest fi. Aquests documents estan sent analitzats en col·laboració amb l'organisme competent del Senegal. Les dues germanes ja tenien la nacionalitat espanyola, igual que la seva suposada progenitora.

Una vegada obtinguts tots els indicis necessaris, la Guàrdia Civil ha detingut a la parella, els tiets de les víctimes, com a presumptes autors de delictes d'alteració de la paternitat, violència domèstica, maltractaments i falsedat documental.

El cos policial ha posat els arrestats a disposició de les autoritats judicials, i les menors s'han quedat a càrrec de les autoritats competents en matèria de protecció de menors.

ARXIVAT A:
Guàrdia Civil
Anar al contingut