Uns fogons de gas
Uns fogons de gas

Detenen una parella de falsos revisors del gas acusats d'estafar gent gran a Barcelona

Se sospita que enganyaven les víctimes per robar-los diners, targetes, llibretes bancàries i joies

Els Mossos d'Esquadra han detingut al districte de Nou Barris de Barcelona una parella de falsos revisors del gas relacionats amb set investigacions per estafar i robar a gent gran als seus domicilis durant el 2021.

A ell se li atribueixen quatre furts i tres estafes, i a la dona, sis furts i cinc estafes, a banda d'un robatori amb violència que hauria comès el setembre del 2021, quan una de les víctimes va sorprendre el seu acompanyant sortint d'un dormitori de la casa.

Es creu que els autors dels fets, una dona de 20 anys i un home de 29, seguien sempre el mateix modus operandi: trucaven a les víctimes fent-se passar per revisors i els informaven que passarien pel seu domicili per fer una revisió del gas.

Un cop a dins dels domicilis, la dona entretenia les víctimes a l'interior de la cuina fent falses proves del gas mentre el seu company escorcollava el domicili buscant diners, joies i targetes de crèdit o llibretes d'estalvis.

També els enganyaven per aconseguir els seus números secrets per fer transferències i treure diners.

Van arribar a fer retirades d'efectiu de fins a 2.900 euros i transferències de 3.000 euros, i en alguns dels domicilis van robar fins a 1.600 euros en efectiu.

Totes les víctimes eren persones d'edat avançada, amb pocs recursos econòmics, i els robatoris les deixaven en una situació de gran vulnerabilitat, amb dificultats per arribar a final de mes.
 

Advertència dels Mossos d'Esquadra

Per evitar ser víctima d'aquest tipus d'estafa, els Mossos d'Esquadra recomanen no deixar accedir al domicili persones desconegudes sense cita prèvia i que en el moment de la inspecció no es faciliti cap rebut ni dada bancària ni es pagui cap import en efectiu.

L'empresa distribuïdora concerta prèviament la data de la revisió obligatòria a través d'una carta que arriba al domicili particular de les persones.

En el que portem d'any, els Mossos han rebut 186 denúncies per robatoris o estafes comeses a domicilis per falsos revisors de gas, moltes més que en anys anteriors.

En concret, durant tot el 2020 hi va haver 98 denúncies, i el 2019, abans de la pandèmia, un total de 96 durant tot l'any, de gener a desembre.

Anar al contingut