Detenen una dona de 79 anys d'Alió per liderar una banda de tràfic de cocaïna
A l'escorcoll del domicili que tenien a Portugal s'han trobat 15 quilos de cocaïna

Detenen una dona de 79 anys d'Alió per liderar una banda de tràfic de cocaïna

Amb la detenció de dos homes més s'ha desarticulat la banda que introduïa la droga en els contenidors de l'empresa importadora de pedra coral·lina que servia de tapadora

Actualitzat

Desarticulen una organització dedicada al tràfic de drogues amb la detenció de tres persones que introduïen cocaïna a la Península des de Portugal. Els detinguts són una dona de 79 anys, d'Alió, a l'Alt Camp, que era la cap de la banda, i dos homes de 26 i 60 anys, d'Alacant i Girona, que formaven part de l'empresa d'importació de pedra coral·lina que servia de tapadora per portar la droga des de la República Dominicana.

En una operacióp conjunta entre la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia Judiciària de Portugal es van detenir els tres integrants de l'organització a la localitat portuguesa de Vila Real com a  presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

Introduïen la cocaïna a la Península a través de ports portuguesos, servint-se d'una empresa legal d'importació de pedra coral·lina procedent de la República Dominicana. Amb la venda per avançat de la droga pagaven el transport dels contenidors que importaven i en els quals amagaven la cocaïna.


La recerca es va centrar en un grup que recorria diferents punts d'Espanya, especialment Andalusia. Sondejaven i contactaven amb altres narcotraficants especialitzats en la venda i distribució final de la droga.

Els tres membres d'aquesta organització operaven sota l'aparença de la legalitat que els proporcionava una empresa que havien constituït amb seu fiscal i social en una localitat del nord de Portugal. El finançament que obtenien dels grups que havien de rebre la droga s'utilitzava per finançar les despeses legals de l'empresa tapadora.
 

Una empresa legal com a tapadora 

En una inspecció policial a la seu de l'empresa de pedra coral·lina es va descobrir que l'estructura del contenidor havia estat modificada fent-hi un forat rectangular, amb eines de tall d'alta professionalització, on ocultar la cocaïna.

Després es va fer un escorcoll al domicili on residien els tres detinguts, on van trobar una bossa d'esports amb uns blocs cilíndrics que pesaven 15 quilos que amagaven la cocaïna.
 

Els contenidors estaven modificats per amagar la droga (Policia Nacional)

La dona de 79 anys exercia les funcions de líder del grup, a més de ser el cap visible i propietària de l'empresa creada com a pantalla amb què realitzava els tràmits d'importació i gestió mercantil. En el cas dels altres dos integrants del grup, un d'ells era el manipulador de les eines i l'encarregat de l'extracció de la droga del contenidor. L'altre coordinava i fiscalitzava les seves activitats per assegurar que la introducció de la droga es realitzava segons el que estava previst.

La investigació segueix oberta i no es descarten més detencions.

La venda anticiopada de la droga servia per pagar el transport del contenidors des de la República Dominicana (Policia Nacional)
ARXIVAT A:
Policia NacionalDrogues
Anar al contingut