Islamabad

Detenen una cinquantena d'alumnes de la Mesquita Vermella mentre s'estreny el setge als atrinxerats

Les forces de seguretat del Pakistan han detingut mig centenar d'estudiants de la madrassa masculina de la Mesquita Roja, el recinte principal de la qual segueix sota setge sense que els radicals atrinxerats es rendeixin. Uns quants centenars de persones resisteixen a l'interior del temple, entre ells dones i nens a qui els més radicals impedeixen sortir, segons ha dit el govern, que segueix intentant negociar amb el líder dels atrinxerats per evitar que un assalt militar es cobri vides innocents. Els enfrontaments entre forces de seguretat i els fonamentalistes s'han intensificat i ja han causat 19 morts, segons fonts oficials. Segons el cap dels fonamentalistes, han mort 70 persones.

Actualitzat
En una actuació relacionada amb l’Operació Silenci contra la Mesquita Vermella, forces de seguretat han entrat al seminari masculí la Jamia Faridia, prop del temple, i han detingut uns 50 estudiants que hi eren. La policia està registrant les dades dels estudiants i deixant-los després en llibertat, menys en el cas de mitja dotzena als quals estaven buscant per diversos delictes.

Durant la matinada d’avui s’han sentit al recinte de la mesquita fortíssimes explosions i tirotejos, interrompits per la pluja, que apunten que les forces de seguretat estan derruint els murs i estrenyent el cercle en previsió de l’assalt.

Després de tallar la llum i l’aigua a les instal·lacions, avui s'han suprimit els serveis de gas que permetien als atrinxerats cuinar el menjar que els queda i s'ha destruït un generador d’electricitat proper a un dels murs.

Uns 1.220 estudiants, entre els quals 426 dones, han abandonat el recinte des que fa cinc dies les forces de seguretat van llançar una amenaça d’assalt si els radicals no cedien.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut